Antwerpse school misbruikt kinderen voor linkse propaganda tegen auto’s en fabrieken

Autobezitters in Deurne keken vanmorgen raar op.  Onder hun ruitenwisser vonden ze linkse politieke pamfletten, die afkomstig bleken van een lagere school in de buurt: het zogenaamde ‘Speelscholeke’, Hertstraat 7 in Deurne.  De politieke pamfletten bevatten een naïeve vijandige roodgroene boodschap tegen auto’s en fabrieken, maar blijken zowaar in kinderlijk handschrift met de hand geschreven.  Dat betekent dus, dat de kinderen in de school politiek misbruikt werden om deze propaganda te maken.

De ontvangende autobestuurders reageren verbijsterd.  ‘Mijn mening is dat ze kinderen niet moeten leren om onverdraagzaam te zijn. Die school weet niet dat mijn fiets binnen staat, ze weet ook niet hoeveel ik met mijn auto rij, ze weet ook niet of ik nog volledig mobiel ben of niet. In feite weten ze niets over de bestuurders die ze viseren maar ze leren wel aan de kinderen hoe ze iemand moeten veroordelen, alleen omdat die iemand een auto heeft. Knappe opvoedingsmethode’, zo klinkt het bij een verbolgen autobezitster op Facebook.

We vroegen de school om een reactie, en die bevestigt inderdaad dat de politieke pamfletten van haar afkomstig zijn en door leerlingen geschreven werden.  ‘Dat past binnen ons onderwijsproject’, zo klinkt het.

Intussen blijven leerkrachten en directies klagen dat ze toch zo lijden onder ‘teveel werk’ en ‘stress’.  Onze suggestie: stop in de scholen met alle roodgroene propaganda, alle linkse onzin, alle linkse hobby’s zoals projecten voor ‘duurzaamheid’ en ‘verdraagzaamheid’ en ‘ontwikkelingshulp’ en ‘asielzoekers’, stel uzelf politiek NEUTRAAL op en leer onze kinderen taal, rekenen en schrijven.  Dat zal voor onze kinderen beter zijn, en de leerkrachten en directies verlossen van een heleboel nodeloos extra werk.

Ouders van de getroffen politiek misbruikte kinderen kunnen een klacht indienen bij de ‘Commissie Zorgvuldig Bestuur’ van de Vlaamse overheid:  https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/met-een-vraag-of-klacht-naar-de-commissie-zorgvuldig-bestuur  Elke vorm van politieke propaganda in scholen is immers bij wet verboden.

Het is niet moeilijk te zien vanuit welke hoek het politieke misbruik in ‘Het speelscholeke’ komt.  Berichten op de Facebookpagina van ‘Het speelscholeke’ worden gepost door ene Bart Haest, die als beroep opgeeft ‘medewerker van Het speelscholeke’, en hier is een screenshot van zijn publieke Twitter-account:

Stel u nu even voor dat in de aanloop naar 11 juli kinderen handgeschreven briefjes over de geneugten van Vlaanderen zouden verspreiden, en dat georganiseerd door een leraar die op zijn Twitteraccount in geel-zwart de tweets van pakweg Tom van Grieken of Bart De Wever zou retweeten.  En stel u dan even voor hoe groot de heilige verontwaardiging bij links en leugenpers zou zijn…

 

3 comments

 1. Het zal misschien verbazen, maar deze uitzonderlijke keer, ben ik het niet eens met react-artikel.

  Ik vind het een basisrecht voor elk kind én volwassene om gezonde lucht te hebben. Uiteraard is opkomen daarvoor een vorm van politieke daad, maar opkomen voor bv 111111/broederlijk delen of oxfam of komoptegenkanker of tegen de oorlog of voor ringland of greenpeace enz… zijn OOK politieke daden (volgens mij).
  (Ikzelf ga nog verder: bv de keuze in de supermarkt voor dit of dat produkt/merk is voor mij ook een vorm van politieke daad.)

  Is milieu en gezondheid een voorrecht voor “links” of bij uitstek iets van “groen”? Ik ben van mening van niet.
  Gezondheid en milieu zijn universeel en niet links of rechts.
  Zowel rechts als links hebben baat bij een gezond milieu !

  Ben je het niet met me eens? Ieder zijn mening, noem mij gewoon maar ave-rechts dan.

 2. Misschien moeten de kindjes maar eens wat briefjes schrijven inzake de gevaren van de asiel-invasie.

  Of hoe rassenvermenging onze Blanke genen vernietigd.

  Dit zal vast en zeker “geen” problemen veroorzaken in ons “vrije en democratische Westen”…

 3. Ecologie is de nieuwe godsdienst. Wie niet gelooft moet … dood, net zoals bij hun beste vriendjes, de moslims natuurlijk.

Comments are closed.