Guy Verhofstadt voert hetze tegen Hongarije en Polen

In het Europees Parlement nam deze week Guy Verhofstadt, de fractievoorzitter van de invloedrijke Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE), het woord met een tirade tegen Hongarije en Polen. De woede komt naar boven omdat beide landen niet voldoen aan de standaardkenmerken van een liberale democratie en ook weigeren hierin te veranderen. De kritiek van Verhofstadt is dus niet dat het geen democratieën zijn, maar wel dat ze niet liberaal genoeg zijn en dus niet de gezegende liberale democratie weerspiegelen.

De aanleiding voor de tirade van Verhofstadt is een recent verschenen rapport van de GroenLinks politica Judith Sargentini. Deze mevrouw heeft in Hongarije meerdere NGO’s en media van de oppositie gevraagd om kritiek te leveren, om vervolgens met een ‘objectief’ rapport te komen over de toestand aldaar. Er wordt geklaagd over de inperking van de persvrijheid, onduidelijk is hoe we dan moeten duiden dat tijdens de afgelopen verkiezingscampagne in Hongarije, de oligarch Lajos Simicska en eigenaar van een uitgebreid mediabedrijf, grootschalig campagne tegen de regering kon voeren.

Guy Verhofstadt deze week in het Europees Parlement;

Het valt op bij de EU-liberalen hoe agressief men de zaak van de liberale democratie promoot. Een democratie voor liberalen, waar de vrije markt alles regelt. Dat houdt niet alleen in dat de interne grenzen verdwijnen, maar vooral ook de buitengrenzen, zodat er nog meer ‘goedkope arbeiders’ kunnen binnenkomen. Toch hebben deze politici vaak ook persoonlijk belangen bij het verdedigen van dit maatschappijmodel.

In 2015 onderzocht de journalistieke website 925 de handel en wandel van Verhofstadt en kwam o.a. tot de onderstaande ontdekking;

Guy Verhofstadt krijgt persoonlijk € 190.000 per jaar gestort van twee miljardairs, die graag in Oekraïne naar schaliegas wil boren (fracking). Daarom moet dat land, plus alles wat er tussen ligt, zo rap mogelijk de Europese unie in worden gerommeld.

4 comments

  1. Hoe diep kan je je tong in de reet van het internationalisme steken?

    Volksverrader verhofstadt bewijst dat het nooit diep genoeg kan zijn.

  2. Hoe vulgair kan je zijn als Gents Konijn om een ander Europees land maar te pesten en te bekladden met alles en nog wat wat niets met dat land te zien heeft enkel willen zij hun eigen beschermen. BLANK RAS wanneer gaan jullie ogen open om te zien hoe je wordt uitgemolken en vernederd om dat zwarte Deserteurs ras hier binnen te halen. Zijn jullie nu echt zo lam gespoten net als in de Psychiatrie om zelfs niet meer te reageren. Jullie zijn slechter dan varkens die men naar de slachtbank brengt die beginnen zich hard te weren tegen de slachter spijtig hebben zij geen kans, die hebben wij wel als wij ons gezamenlijk tegen de dictatuur van Brussel met die zevenkloten verzetten of gaan jullie alles op zijn beloop laten en nalaten aan het geslacht hierna??? Wel ik vindt het echt zielig, wordt wakker en doe net zoals Hongarije en Polen NEEN, genoeg is genoeg nu gaan wij de touwen in handen nemen en rond jullie nek stroppen als kan op de Grote Markt in Brussel dat iedereen goed ziet waar de bottinekes spannen. Tegenkantingen van Extreem Links zal er wel zijn maar die sturen wij in de netels met een snoepje. Ik hoop dat Jullie wakker worden. Onze God keek er naar en Weende.

    1. Beste Maurice lees gewoon wat nostradamus voorspelde bijna 500 jaar geleden ….en vergelijk met al wat is vroeger uitgekomen.Het is helaas spijtig ,maar het is te laat. Zo zal het ook geweest zijn toen de Tatanic op de ijsberg was gevaren en diegenen die kwamen zeggen de BOOT IS AAN HET VERGAAN bekeken ze kwaad en geloofden het niet …He spelbederver…>als ik bij betogingen zelf zie hoe weinig mandatarissen van Vlaams Belang aanwezig zijn…straks wat meer VERKIEZINGEN NADEREN.

  3. Hij wil het zoals in België …dat het hardwerkende noordelijk landsdeel miljarden afstaat per jaar aan het niet graag werkende socialistische zuidelijk landsdeel…nu willen ze in het zuiden maar 30 uur werken per week en het zelfde loon behouden…>het geldafdragende deel moet als compensatie nog wat langer …harder weken ..dat is Verhofstadt zijn liberale democratie.

Comments are closed.