Afgelopen zaterdagmiddag was op de publieke omroep Radio 1 bij het programma ‘dr Kelder en Co’ een onderwerp te horen, waarbij men kort sprak over de situatie in Hongarije en de verkiezingsoverwinning van Fidesz en premier Victor Orbán. Dit gesprek werd ingeleid door journalist Eric Smit met de opmerking dat Rusland maar ook EU-lidstaten als Hongarije en Polen volgens hem allemaal ‘antidemocratische ontwikkelingen’ zouden doormaken. Ook werden er een aantal vragen voorgelegd aan de extreemlinkse Europarlementariër Judith Sargentini van GroenLinks over de situatie in Hongarije.

Direct bleek al, toen het onderwerp ‘Hongarije op het strafbankje’ aan bod kwam, dat er een hoop frustratie onder de deelnemers van de uitzending was dat niet in heel de Europese Unie de juiste partijen bij verkiezingen winnen. Journalist Eric Smit vond het echter nodig om wel heel zware krachttermen te gebruiken; zo vindt hij dat de ‘verkiezingsoverwinning beangstigend is’ en Orbán ‘nogal een corrupte despoot’ is.  De laatste zou ook de ‘democratie om zeep geholpen’ hebben. Sargentini werd daarop aan het woord gelaten om de bekende beschuldigingen te kunnen ventileren aan het adres van de Hongaarse regering.

Aan het einde van het gesprek vloog Eric Smit helemaal uit de bocht en ging zo ver om aan Sargentini te vragen om Orbán namens hem in het gezicht te spugen. Waarop de Europarlementariër aangaf het met woorden te willen oplossen. De ambassadeur van Hongarije in Nederland, dhr. András Kocsis, liet zijn ongenoegen weten over de woorden die vielen en reageerde met de onderstaande tekst:

Afgelopen zaterdag luisterde ik naar uw programma ‘dr Kelder en Co’ dat dit keer werd gepresenteerd door de heer Smit. De afsluiting van het item met mevrouw Sargentini over Hongarije deed mij walgen. Uw presentator vroeg mevrouw Sargentini wat zij zal doen als ze de minister-president van Hongarije, de heer Orbán, in Brussel tegenkomt. Na een korte reactie van mevrouw Sargentini ging de heer Smit verder: “wilt u hem dan in ieder geval namens mij in zijn gezicht spugen?”. Mevrouw Sargentini antwoordde dat zij haar reactie liever met woorden verwoordt.

Ik walg niet alleen van de uitspraak van uw presentator, maar vindt deze ook zeer onbeschoft en verbazingwekkend. Des te meer omdat de Nederlandse pers continu de staat en de positie van de Hongaarse media bekritiseert. Ik kijk uit naar uw reactie en verneem graag welke disciplinaire maatregelen u gaat nemen als reactie op het wanvertoon van uw presentator.

Hoogachtend,

András Kocsis, Ambassadeur van Hongarije

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

19 reacties op “(VIDEO) Journalist Radio 1 aan Europarlementariër over Victor Orbán: “Wilt u hem dan in ieder geval namens mij in zijn gezicht spugen?””

 1. Lang getwijfeld of ik een abonnement op de site ‘follow the money’ zou moeten nemen.
  Na deze opmerking van Dhr. Smit ben ik er helemaal uit.

 2. De naam van dit gedrocht met zijn psychopathische uitspraak staat in mijn geheugen gegrift!

 3. Als de Fidesz om welke reden dan ook zou vallen, valt de grens bij Servie ook en wij zullen in rap tempo de ondergang van heel Europa meemaken.

 4. Wat een commotie over de hele wereld. Bestaat geen mogelijkheid om hier een halt aan toe te roepen? Waarom zijn al die mensen niet bezig met de problemen in hun eigen land in plaats van een ander? Is niemand verantwoordig voor al dit soort ophitsingen en beledigingen tegen een democratisch gekozen staatshoofd? Wat heeft eigenlijk mevrouw Sargentini te maken met de binnenlandse politiek van Hongarije? Wie geeft haar het recht om Hongarije wereldwijd aan de schandpaal te nagelen? Daar zouden wij toch met zijn allen over na moeten denken.

  1. Zij staat op de lijst door SOROS betaalde mislukkelingen tegen de democratie !

 5. Johan de derde

  Hierbij mijn excuus als Nederlander aan dhr Orban en het Hongaarse volk. Helaas hebben wij hier in Nederland politici, journalisten bners en het overige linkse extreme neo fascisten die hier de baas zijn boven de stille meerderheid. Dan dat mannetje e. smit schrijf het met kleine letters omdat het een kleinzielig min mannetje is die net als de overige linkse guttmensch uiteindelijk een minderwaardigheid complex heeft.
  A MAGYAR NEP EL

 6. Ja, dat wou ik ook al zeggen. Het ontbreekt alleen maar dat de EU in Hongarije met pantserwagens en tanks gaat binnenvallen.

 7. ik spuug in het gezicht van Smit, de hypocriete walgelijke linkse liberale kots. Hoera Fidesz, hoera Orban, hoera het vrije HONGARIJE !

  1. de linkse democratisch elite haat de democratie ! ze bestrijden de democratie met alle bestaande democratische middelen hopend dat dit valt en dan mogen ze het volk weer tot slaven maken. Precies zoals nu constant in Amerika ook plaatsvind. Beangstigend deze democratuur !

 8. Typische linkse lafbek: vrouwen gebruiken om andere mannen aan te vallen. Kom en spuw mij maar in het gezicht, broekventje! Waarschijnlijk zal je dan krijsend om de politie en je mama roepen …

 9. Wij zijn minder demokratisch dan de oosteuropese landen.
  Wij inwoners van de EU(SSR) hebben nog minder democratie. Wij mogen 1 op de zoveel jaar een rondje roodkleuren. Dat is alle demokratie die wij hebben

 10. Dit soort lieden zijn in mijn ogen van het soort waardoor Pim Fortuyn vermoord is. En iedereen roept maar dat je kalm moet blijven en geen agressieve toestand moet creëren. Nou dat werkt niet, ik zou hem persoonlijk op zijn zielige bakkie willen timmeren. Al die mafkezen in dit Letland.

 11. Wat een intrieste relatie voor een journalist laag bij de grond de laatste tijd is de media zo zwart wit geworden ze kunnen precies niet meer nadenken en het moet zijn zo als zij de uitslag willen journalistiek MOET OBJEKTIEF ZIJN en niet subjectief..maar ja onze samenleving is ook zo aan het worden SPIJTIG

 12. Joseph Emma De Vriendt

  Peter Klijn …tegen die tijd zal blijken hoe catrastrofisch de sutiatie hier zal geworden zijn door de tienduizenden die zo maar in de Europese Ballon komen zitten ..’NEERGESTORT EUROPA …OF IS 1 + 1 geen twee 2

 13. Joseph Emma De Vriendt

  Zou Eric Smit gans Wallonië eens in het gezicht spuwen ..zij stelen al vele jaren miljarden van het hardwerkende en talen leren Vlaamse volk …ook staken zij veel minder en lees het boek van Juul Hannes DE MYTHE VAN DE OMGEKEERDE TRANSFER.

 14. Walgelik gedrag van deze z.g. presentator. Wat mij betreft ontslag op stande voet!

  1. Joseph Emma De Vriendt

   Redbad ontslag gaat niet gebeuren …ze hebben daar allemaal de besmettelijke Rode Hond en hoe meer zo reageren hoe meer rechtser Vlaanderen gaat stemmen …let op mijn woorden 👍

 15. Als Hongarije en andere landen blijven kiezen voor het volk ipv voor de EU-doctrine gaat het niet zo lang duren of het EU-leger zal die landen binnenvallen. Wedden?

Trending

%d