De nationalistische actiegroep Voorpost heeft gisteren in Amsterdam voor de deur van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) aandacht gevraagd voor de plaasmoorde in Zuid-Afrika. In de gebouwen van de KIT vond op zaterdag de Afrikadag plaats en voor Voorpost was dit een gelegenheid om aandacht te vragen voor het extreme geweld momenteel gaande tegen blanke boeren in Zuid-Afrika. Een tiental activisten stond voor de deur bij het evenement, met spandoek en borden en deelden folders uit aan de voorbijgangers om hen over de kwestie te informeren.

Racistische geïnspireerde aanvallen en moorden tegen blanke boeren zijn sinds de afschaffing van de Apartheid enorm in opmars. Plaasmoorde verwijst naar de moorden op de ‘plaats’ en hiermee wordt het boerenerf bedoeld. De bewuste erfaanvallen in Zuid-Afrika zijn aldus aanvallen, berovingen en moorden op boerderijen. De opeenvolgende Nederlandse regeringen hebben zich tot op heden stil gehouden over de racistische moorden in Zuid-Afrika en men spreekt in algemene termen over het beschermen en bevorderen van mensenrechten.

Dit is volgens Voorpost onvoldoende en de organisatie blijft duidelijk maken aan het publiek hoe ernstig de situatie in Zuid-Afrika is;

De houding van de huidige president draagt bij aan een klimaat van haat en onverdraagzaamheid jegens blanken. Sinds de vrijlating van Mandela zijn al ruim 5.000 blanke Boeren vermoord. Veelal op hun boerderijen (’plaas’). De moorden kenmerken zich vaak door een ongekende wreedheid. De aanvallen op de boerderijen hebben niets te maken met het ongedaan maken van onrecht tijdens de apartheidsperiode. De moordenaars laten vaak waardevolle bezittingen achter. Het is hen duidelijk te doen om de afkomst van de slachtoffers.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d