Met de nieuwe overwinning van de Fidesz-partij bij de Hongaarse verkiezingen onder leiding van Victor Orbán is er de nodige onrust ontstaan onder oligarchen en EU-bureaucraten. De tegenwerking van Hongarije de afgelopen jaren, tegen de invasie van Afrikanen, is het bestuur van de Europese Unie een doorn in het oog. Men heeft bij de EU daarom vorig jaar een rapporteur aangesteld om het land te beoordelen en deze komt net na de verkiezingen aldaar met een rapport dat het slecht gesteld zou zijn. Dat heet in EU nieuwspraak ‘systematische bedreiging van de democratie, de rechtsstaat en fundamentele vrijheden’.

De keuze voor de rapporteur was opvallend, dat is namelijk Judith Sargentini van de partij GroenLinks. Ze werd in 2017 ontmaskerd op een lijst met 226 Europese parlementairen die onder controle van oligarch George Soros en zijn Open Society Foundation staan. Soros en zijn miljarden bevinden zich in Hongarije lijnrecht tegenover de democratisch gekozen regering van Victor Orbán. De oligarch steunt o.a. de oversteek van migranten middels boten en in Hongarije zelf allerlei links-liberale projecten.

Met dit in het achterhoofd zal de uitslag van rapporteur Judith Sargentini niemand echt verbazen. Na een jaartje van vluchtig onderzoek is het rapport van 26 bladzijden tot stand gekomen. Er zou sprake zijn van systematische bedreiging van Europese waarden. Sargentini wil van de Europese Raad van regeringsleiders daarom dat men artikel 7 uit het EU-verdrag gaat activeren, een strafprocedure waardoor Hongarije zijn stemrecht in de unie uiteindelijk zou kunnen kwijtraken.

Sargentini komt met de eindconclusie dat het land de rechtsstaat zodanig heeft uitgehold dat het op de strafbank moet. Om artikel 7 te activeren zijn nog veel stappen nodig. Europarlementariërs hebben tot 15 mei om veranderingen in het rapport aan te brengen, waarna eind juni een stemming volgt in de commissie Burgerlijke Vrijheden. In september stemt het voltallige parlement erover. Voor een artikel 7-procedure is twee derde van de stemmen nodig. Pas daarna zijn de lidstaten aan zet.

Met lidstaat Polen spelen soortgelijke problemen, ook in dat dossier is een Nederlander zeer actief, namelijk Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie.

Sargentini op Soros-lijst met 226 gekochte parlementairen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Soros-trekpop Judith Sargentini (GroenLinks) wil strafprocedure tegen Hongarije”

  1. […] Hongarije meerdere NGO’s en media van de oppositie gevraagd om kritiek te leveren, om vervolgens met een ‘objectief’ rapport te komen over de toestand aldaar. Er wordt geklaagd over de inperking van de persvrijheid, onduidelijk is […]

  2. Ratteke Maurice

    Van harte mijn ware gelukwensen voor je overwinning ORBAN. Spijtig genoeg slapen de rest van de Europeanen rustig verder en laten Merkel, Junker, Timmermans Verhofstad ( Gents Konijn ) Rutte Macron en hun aller vriend van Spanje Rajoz hun goesting maar doen. Dit zal hen zeer snel heel zuur opbreken. Mijne glazen bol werkt niet maar wat ik wel vast stel is dat dit alles niet lang meer kan blijven duren.
    Wel nog dit; Ook nog mijn gelukwensen aan Oostenrijk die zich eveneens fel tegenkant aan de zakkenvullers van de EU in Brussel..

  3. […] zou de ‘democratie om zeep geholpen’ hebben. Sargentini werd daarop aan het woord gelaten om de bekende beschuldigen te kunnen ventileren aan het adres van de Hongaarse […]

  4. Ze is geïnteresseerd in de rechten van minderheden, dus van blanke mannen in Europa en de USA … ? (Kostelijk, die groene lui)

Trending

%d bloggers liken dit: