Geert Wilders: “Weg met de dubbele nationaliteit.”

Gisteren opende dagblad Telegraaf met een groot vraaggesprek met Geert Wilders, de voorman van de Partij voor de Vrijheid (PVV). Daarin wordt breeduit gesproken over de multiculturele samenleving en de gevolgen van de massale immigratie voor de bevolkingssamenstelling van Nederland. Een belangrijke opvatting van de PVV die hier naar voren wordt gehaald, is dat de partij het standpunt inneemt over de verwachting dat burgers loyaliteit hebben met Nederland en niet in het bezit zijn van twee paspoorten.

In Nederland zijn volgens de laatste telling in 2014 circa 1,3 miljoen mensen met een dubbele nationaliteit. Een groot gedeelte hiervan zijn Marokkanen en Turken, die ooit als gastarbeiders naar Nederland kwamen, hun gezin mochten meenemen en die vervolgens weer kinderen kregen. De regel in die landen is dat men vanwege de afstamming ook automatisch een paspoort van dat land toekomt.

Volgens Geert Wilders in het bewuste vraaggesprek: „Nederland is ons land. Het moet door Nederlanders worden bestuurd, die door Nederlanders gekozen worden. Door Nederlanders die niet eens de schijn van dubbele loyaliteit hebben”

De PVV zal voor dit plan een tweederde meerderheid nodig hebben om een dergelijke grondwetswijziging door de Tweede Kamer te krijgen. Dat zal uiteraard zeer lastig worden. Het is echter wel mogelijk om iemands dubbele nationaliteit in te trekken, de bevoegdheid uit te maken wie het staatsburgerschap toekomt ligt namelijk bij de staat zelf.

3 comments

  1. Als je dit niet ziet zal je het merken binnen weinig tijd, hoe ze ons eigen land waar onze voorouders voor gevochten hebben verliezen. Zij die het niet zien of Extreem Linkse soep want weinig goeds zie ik daar niet wel met veel geweld zullen het lot aan zich zelf hebben.

  2. Als het bij ons nog even zo doorgaat kunnen ze gewoon de Belgische nationaliteit afschaffen wegens niet representatief….

  3. Gaat niet gebeuren, kwaadwillige opzet, the show must go on.

Comments are closed.