In Zagreb gingen tienduizenden Kroaten de straat op tegen EU gender-ideologie

Deze zaterdag protesteerden in de Kroatische hoofdstad Zagreb tienduizenden mensen tegen het ‘Verdrag van Istanbul’. Dit verdrag is door de Europese Unie opgesteld, door de Kroatische regering ondertekend, maar nog niet door het parlement goedgekeurd. De demonstratie had duidelijk een ruime steun vanuit de bevolking en werd nadrukkelijk ook ondersteund door de katholieke kerk en de conservatieve oppositie. Kritiek is er op bepaalde gedeeltes van de inhoud van het verdrag, wat zich volgens de demonstranten richt op het verspreiden van de gender-ideologie door de EU in Kroatië.

Op demonstratie waren spandoeken, Kroatische vlaggen, patriottische liederen en borden tegen minister-president Andrej Plenković te zien en horen. In de toespraken waren teksten te beluisteren tegen de huidige regering en ziet men dit verdrag als een opmaat naar het invoeren van een derde gender, het erkennen van transgenders en het invoeren van het homohuwelijk. Conservatieve oppositieleider Zeljka Markic liet weten dat men ‘tegen de gender-ideologie is’.

Het bewuste Verdrag van Istanbul is in 2011 opgesteld door de Raad van Europa het zegt als doel te hebben; ‘Het voorkomen en bestrijden van geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld’. Nederland heeft deze in november 2015 goedgekeurd en is al in maart 2016 in werking getreden. In Kroatië heeft de regering hiermee ingestemd, maar moet deze nog wel door het parlement worden goedgekeurd. Vandaar ook dit moment om de straat op te gaan.

De kritieken op het verdrag zijn niet uit de lucht gegrepen, want dergelijke delicten zijn overal in de natiestaten gewoon al strafbaar. Het kan inderdaad gebruikt worden om transnationale NGO’s met subsidies te overladen en trachten de links-liberale agenda ook in het oosten van Europa te gaan opleggen. Zo wordt wel duidelijk uit de wettekst dat men vergaand wil gaan ingrijpen in lokale culturen van EU-landen en hoe manen en vrouwen al sinds jaar en dag samenleven.

Bekijk hieronder enkele beelden van de demonstratie;

One comment

  1. Meer en meer begint het protest zich te manifesteren wat de echte doodsteek zal worden van de debiele bureaucratie en de dictatoriale EU die ons wil muilkorven om de ISLAM te pamperen en volop toe te laten. Laat ons allen aan dezelfde koord trekken om de dictators in Brussel te stoppen. Lang leve onze vrijheid en ONZE normen van leven niet van de debielen in Brussel.

Comments are closed.