jvr.pngRoeselare, de stad van Albrecht Rodenbach, Reimond Tollenaere, Guido Gezelle en Hugo Verriest. Maar dat is stilaan écht geschiedenis. Sinds 2007 zijn de socialisten er mee aan de macht en na de verkiezingen van 2012 kwamen de brulkikkers van Groen! erbij. En dat heeft gevolgen voor de bevolkingstoename van de aloude, historische West-Vlaamse stad.

Een bevolkingstoename hoeft op zich geen probleem te heten, maar wanneer de Vlaamse inwoners worden vervangen door vreemdelingen, dan mag moet er stilaan aan de bel getrokken worden. Even de naakte cijfers erbij halen. Deze komen uit onverdachte bron, namelijk het jaarverslag van Roeselare aangaande de bevolkingscijfers.

Wat blijkt? Van de 574 nieuwe Roeselarenaars in 2017 zijn er niet minder dan 509 van vreemde origine. Dat brengt het totaal op 5156 inwoners zonder de Belgische nationaliteit. De grootste groep daarvan zijn de Roemenen met een aandeel van 1591 gedomicilieerden. Onderaan dit artikel vind je de volledige tabel met vreemdelingen in Roeselare zonder Belgische identiteitskaart. De Roeselarenaars met die identiteitskaart, maar eveneens van vreemde oorsprong, werden hierin niet opgenomen.

En hoe zat dat dan in 2016? Niet veel beter, zo blijkt. 697 nieuwe inwoners waarvan 574 vreemdelingen. Op twee jaar tijd kreeg de stad van 62.212 inwoners er dus meer dan 1000 vreemdelingen bij. Daar mag je gerust het linkse stadsbestuur voor bedanken. Of afstraffen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar. De toekomstkeuze ligt bij jou, de burger!

jvr2.png
Van de 574 nieuwe Roeselarenaars in 2017 zijn er niet minder dan 509 van vreemde origine. Hierboven het totaal aantal vreemdelingen in Roeselare op 1 januari 2018.

jvr.png

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: