Oud-raadslid Wim Vreeswijk: “65 procent van de raadsleden functioneert niet.”

Afgelopen week had ik het geluk om een aantal vragen te kunnen stellen aan oud-gemeenteraadslid in Almere en Utrecht dhr. Wim Vreeswijk. Dit ter gelegenheid van de gemeenteraadsverkiezingen 2018. We spraken over de rol van het gemeenteraadslid in de controle van het lokale bestuur, de uitdagingen voor de rechtse populisten tijdens lokale verkiezingen en welke onderwerpen hier spelen. Het geluid van de opname is niet altijd even goed en dat lag aan de wat moeizame verbinding tussen ons beiden. Het gesprek duurt iets langer dan 30 minuten en is hieronder te beluisteren.

3 comments

  1. Dank aan Wim Vreeswijk vooe de onthullingen inzake de feilen van het locale bestuur. Hij heeft drie periodes van vier jaar gemeenteraadswerk verricht en was ook bereid landelijk veelal onbezoldigd te werken aan partijopbouw. Helaas ‘De massa ziet nooit wat’ aldus historicus wijlen Huizinga.

  2. Geachte Heer Remmerswaal, Beste Sjors,

    Staat er prima op ondanks mijn verkoudheid. Mijn dank is groter dan Allah !

    Wim Vreeswijk

Comments are closed.