“Valt nog te bekijken of het boek van Jean-Marie Le Pen, ‘Fils de la nation’ (Le Monde), wel zal verkopen, FN’ers zijn nu eenmaal geen grote lezers”. Deze woorden kwamen van ene Francois Krug, leugenjournalist bij Le Monde, met het zinnetje, ‘FN’ers zijn nu eenmaal geen grote lezers’, insinueerde de grote linkse denker natuurlijk dat FN-aanhangers niet erg snugger zijn. Rechtse zakken lezen geen boeken, zal hij gedacht hebben. Maar ons Krugske ving bot, wat nogmaals de onbenulligheid van dat soort journalisten aantoont.

Francois Krug, ‘journalist’ bij Le Monde
“Il reste à savoir si ces Mémoires trouveront des lecteurs. « Si c’est écrit comme un roman d’aventures, quelqu’un qui a eu une vie aussi riche peut faire un bon livre, juge un des principaux éditeurs de non-fiction parisiens. A cette réserve près que les électeurs du FN ne sont pas réputés être de gros lecteurs. Il y a un décalage entre électorat et lectorat… »

Het eerste deel van de memoires van Jean-Marie Le Pen, dat op 100.000 exemplaren gedrukt, was onmiddellijk de deur uit. De centrumrechtse krant Le Figaro verwoordde het zo: “Fils de la nation”, qui a bénéficié d’un tirage exceptionnel de 100.000 exemplaires, ‘fait un carton’ ( een groot succes behalen) en librairie”.

In de top-10, alle genres, staat het boek op de negende plaats, en in het genre essays staat het boek zelfs nummer 1. De uitgever, Muller, had in den beginne een druk van 50.000 exemplaren voorzien, maar enkele dagen voor het verschijnen, liet hij er toch nog vlug 100.000 van maken. Zelfs dat was ruim onvoldoende, zo bleek.

De uitgeverij Muller, gesticht in 1990 en voornamelijk gekend voor militaire- en royalistische boeken, werd in 2009 overgenomen door Guillaume de Thieulloy, een traditionele katholiek. Sinds 2014 had deze uitgeverij, die over een 80-tal werken in haar catalogus beschikt, niets meer uitgegeven. Niet alleen Jean-Marie dus, maar ook de uitgeverij, zullen hier beter van worden. Tot spijt van wie het benijdt.

Vorige zaterdag signeerde JMLP zijn boek in de Librairie Française in Parijs. De wachttijd, voor mensen die graag een getekend exemplaar wilden bemachtigen, bedroeg op piekmomenten meer dan 4 uur.

In Parijs schuiven mensen aan voor een boek dat wellicht ‘niet zal verkopen’!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d