Nadat de communistische ANC-regering in zowat 25 jaar de economie volledig verwoest heeft, is nu in Zuid-Afrika een ware genocide gestart door de zwarten tegen de blanken.  Elke paar dagen worden blanken verkracht, gefolterd en vermoord, met de bedoeling hen uit het land weg te jagen om hun grond te kunnen stelen.  De traditionele politiek en de leugenpers zwijgen, maar patriottische Vlamingen en Nederlanders beginnen zich te roeren.  ‘Ons geduld heeft lang genoeg geduurd’, zegt VB-Voorzitter Tom Van Grieken. ‘ Vlaanderen gaf de voorbije jaren liefst 55 miljoen euro ontwikkelingshulp aan Zuid-Afrika: die geldkraan moet dicht, zolang het geweld tegen blanken doorgaat.’

Zuid-Afrika wordt sinds het einde van de apartheid geconfronteerd met duizenden erfaanvallen op blanke boeren, waarbij de landbouwer, zijn gezin en personeel niet zelden worden vermoord, vaak na gruwelijke mishandelingen. Men spreekt in dit verband in Zuid-Afrika over zogenaamde ‘plaasmoorden’. Het ANC-regime vertikt het de boeren afdoende te beschermen en toont soms zelfs sympathie voor de aanvallers. Meer nog, op 27 februari 2018 werd in het Zuid-Afrikaanse parlement een motie goedgekeurd die oproept om de grondwet te wijzigen om inbeslagname van land van blanke boeren mogelijk te maken zonder financiële compensatie. De motie werd goedgekeurd dankzij de ja-stemmen van de ANC-parlementsleden.

Nochtans is Zuid-Afrika wél de belangrijkste ontvanger van Vlaamse ontwikkelingshulp. Tussen 2005 en 2016 gaf Vlaanderen 53,3 miljoen euro hulp aan Zuid-Afrika.  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken: “Ik heb minister-president Geert Bourgeois al twee keer ondervraagd over de problematiek van de plaasmoorden, in 2016 en in 2017 naar aanleiding van zijn werkbezoek van 11 dagen aan Zuid-Afrika in augustus van vorig jaar in het kader van de ontwikkelingshulp aan het land. Telkens kreeg ik een zeer kort, ontwijkend antwoord op mijn concrete verzoek om de erfaanvallen aan te kaarten bij de Zuid-Afrikaanse regering. De minister-president gaf zelfs toe dat hij de plaasmoorden bij zijn bezoek niet eens ter sprake had gebracht.” Een motie die Barbara Pas vorig jaar in het federaal parlement indiende waarin werd gevraagd druk uit te oefenen op de Zuid-Afrikaanse regering werd bovendien weggestemd, zelfs door N-VA.

Nu het ANC-regime ook over wil gaan tot de inbeslagname van land van blanke boeren is de maat voor het Vlaams Belang meer dan vol. Vorige week richtten onze fractievoorzitters Barbara Pas en Chris Janssens naar aanleiding van de geplande onteigeningen vragen aan respectievelijk federaal minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en Vlaams minister-president Geert Bourgeois.  Beide ministers beloofden de Zuid-Afrikaanse regering te vragen de “internationaalrechtelijke verplichtingen na te leven”, maar verder ging hun antwoord niet.

Tom Van Grieken wil dat onze regeringen ermee stoppen de andere richting uit te kijken en actief werk maken van een bescherming van de Afrikaanse blanke boeren: “Indien het ANC-regime de  plaasmoorden weigert te bestrijden en doorzet met de inbeslagname van grond van blanke boeren, dan moeten onze regeringen en ook de EU op gepaste manier reageren. Bijvoorbeeld door alle ontwikkelingshulp aan Zuid-Afrika te stoppen en sancties te treffen tegen kopstukken van het ANC-regime, zoals het bevriezen van hun buitenlandse tegoeden en het niet meer uitreiken van visa. De druk op het ANC-regime moet fors worden opgevoerd om zijn anti-blanke beleid te doen stoppen.”

Volgende week donderdag 22.3 betoogt de NSV in Gent tegen de genocide op de blanken in Zuid-Afrika.  Extreemlinks betoogt tegen, en dus voor de genocide op de blanken aldaar.

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “Tom Van Grieken (VB) eist stopzetting ontwikkelingshulp voor Zuid-Afrika wegens anti-blank racisme”

 1. Dr Andries Maritz

  Ek is baie bly dat u almal die SA-saak ondersteun en sodoende druk uitoefen.
  BAIE dankie en doen so voort.
  Vriendelike groete,
  Dr Andries Maritz

 2. Staat geschreven

 3. Geachte, lang geleden toen er een moordenaar op Robbeneiland zat, moest de apartheid afgeschaft worden door de internationale gemeenschap en dan zou deze in Zuid Afrika gaan investeren. (wat niet direct nodig was) De echtgenote (de eerste dus) woonde toen in een zeer grote villa in het noorden. Zij kon in die tijd wekelijks van Johannesburg naar de Kaap vliegen om hare “v”ent te gaan bezoeken op kosten vh ANC en als ze dan terug kwam kon ze zich bezig houden met de spelertjes van haar voetbalploeg!? Daarna zijn er wat rechters tussen gekomen en weg was de eerste dame! Mijnheer deed verder als roerganger en beloofde zijn land de hemel op aarde nu de apartheid afgeschaft was!(iedereen een tv!) Hij ging op reis in die tijd naar alle staatshoofden, die hem met schouderklopjes zouden helpen! Ik weet het niet meer juist maar C&A waren de eersten, maar als dank werd hun zaak in brand gestoken…….door de gelukkige inwoners!
  Nu is de curuptie enorm, de moorden ,de criminaliteit ,werkloosheid !enz….onder hun eigen leiders, er is zelfs een wegloop is van intellectuelen en bedrijven door het egoïsme en onkunde van deze “”mensen”.
  Nu hoort ge de linkse rakkers ,de pers en ngo’s niet meer, eigenaardig?
  Ps: zou het kunnen dat er daar sommige mensen dromen over : “laat die van vroeger maar terug komen en er zou nog ergens in Midden-Afrika een groot land zijn waar oudere mensen ook zo denken, of ben ik mis?

  .

  1. Dr Andries Maritz

   Goeie dag,
   Dankie vir ‘n baie goeie publikasie/siening en meer sulke berigte moet internasionaal versprei word sodat druk uit die buiteland op die SA Regering uitgeoefen word om die uitmoor van blankes te stop asook om die land beter te bestuur.
   Vriendelike groete,
   Andries Maritz uit New Zealand.

 4. Via het internet hoorde ik een jaar geleden dat IS zijn acties naar Z-O Azië zou verleggen en onmiddellijk werden niet Islamitische dorpen aldaar aangevallen. In onze media werd er niets over bericht. Pas toen de zogenaamde Rohingya (Moslims) tegenacties te verduren kregen werden we overspoeld met medeleven in onze media. Leve de Moslims, weg met de rest, is de teneur van onze progressieve media. Daarom niets over de blanke genocide in Z-Afrika; het zijn immers geen Moslims, dus waardeloos … Zie https://www.youtube.com/watch?v=TcNtdHOPfMM

 5. Daar hoort men nooit iets over!!
  Schande!!

 6. Delea Swanepoel

  Thank you for sharing this.

Trending

%d bloggers liken dit: