Deze week werden de twee kopstukken Jayda Fransen en Paul Golding van de Britse activistengroep en politieke partij Britain First door de Britse rechtbank veroordeeld. Fransen kreeg een celstraf van 36 weken opgelegd en Golding mag 18 weken het gevang in. Het is een eerste showproces met de aangescherpte ‘haatcriminaliteit’ wetgeving op de boeken en het zorgde direct voor een zware veroordeling. Diverse dissidenten en activisten in Europa en de Verenigde Staten hebben inmiddels hun afschuw uitgesproken over de politieke veroordelingen.

Aanleiding voor deze vervolgingen, was een campagne van Britain First tegen het misbruiken en uitbuiten van Engelse meisjes en vrouwen door islamitische mannen. Men zocht daarbij ook de wijken op waarin deze personen woonachtig zijn en filmde alle activiteiten. Het ging hierbij om het verspreiden van pamfletten waarop de veroordeling van een islamitische man voor het verkrachten van drie Engelse meisjes stond afgedrukt.

In een Orwelliaans showproces liet Rechter Justin Barron berispend weten dat het ‘tonen van vijandigheid naar moslims en het islamitische geloof’ een ernstig vergrijp is. En dat beide dissidenten bezig waren met een ‘een campagne die de aandacht richt op het ras en religie van de immigrant’. De nabije toekomst zal duidelijk maken hoe ernstig het precedent is dat hier is geschapen en welke gevolgen dit gaat hebben voor andere politieke organisaties in Groot-Brittannië met kritiek op de multiculturele samenleving.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Britse dissidenten Golding en Fransen (Britain First) in showproces veroordeeld”

  1. Liefde en haat zijn mensenrechten.

Trending

%d