Moedige zet Geert Wilders: Bezoek aan Moskou voor begrip en gemeenschappelijke uitdagingen

Deze week bezocht de PVV-voorman Geert Wilders het Russische Parlement de Doema in Moskou. Hij ontmoette daar o.a. voormalig wereldkampioen schaken Anatoli Jevgenevitsj Karpov en de voorzitter van de Commissie Buitenlandse Zaken Leonid Eduardovich Slutskiy. Ook heeft hij op vrijdag met de Russische viceminister van BuZa over gemeenschappelijke uitdagingen gesproken, zoals handel, Oekraïne, Europese Unie, NAVO, sancties en islamisering.

Het is een moedige zet in een vergiftigd klimaat waarin Rusland en haar President Vladimir Poetin constant met negatieve bewoordingen vanuit de Nederlandse pers en grote politieke partijen worden bestookt. Grotendeels hiertoe opgestookt door de invloedrijke Atlantische lobby. Dat maakt het bijna onmogelijk om tot enig overleg te komen en fatsoenlijke diplomatie binnen de internationale politiek te bedrijven.

De boodschap van Geert Wilders zal velen zinniger in de oren klinken dan de onzin- en lastertaal die bij veel andere politieke partijen te horen is;

Rusland. Moskou. Duma.
Stop de Russophobia.
Het is tijd voor realpolitiek.
Partnerschap i.p.v. vijandschap!

Een heet hangijzer in de relatie tussen Nederland en Rusland is nog altijd de ramp met Malaysia Airlines-vlucht 17 (MH17) waarbij de onderzoeksgroep uit Nederland bewijs denkt te hebben die zou wijzen in de richting van de rebellen in het oosten van Oekraïne en daarbij met regelmaat botst met de Russische autoriteiten. Wilders liet weten dat hij ook dit heeft aangekaart en volledige medewerking m.b.t. het MH17-dossier verwacht.

One comment

  1. Mijnheer Wilders, je bent een man van de dialoog. Je verdient ieders achting !

Comments are closed.