De Duitse stad Dresden, vandaag 540.000 inwoners en hoofdstad van de Duitse deelstaat Sachsen, maakt zich op voor een beladen datum:  in de nacht van 13 op 14 februari 1945, amper enkele maanden voor het einde van de Tweede Wereldoorlog, nu 73 jaar geleden, werd de Duitse burgerbevolking van de stad uitgemoord met een verwoestend Brits-Amerikaans bombardement.    150.000 tot 250.000 Duitsers stierven.  Dit weekeinde trekken Duitse nationalisten weer de straat op met een ‘treurmars’, een ‘Trauermarsch’.  REACT is er dit jaar bij.

De Tweede Wereldoorlog is er één van diverse genocides: de anti-Joodse genocide Holocaust, de genocide op de Japanners met atoombommen, maar ook de genocide op de Duitse burgers.  Een oorlogshandeling die doelbewust gericht is op het doden van burgers is een oorlogsmisdaad.  Het bombardement op Dresden maakte deel uit van het plan van het Geallieerde opperbevel om de bevolking van Duitse dorpen en steden uit te roeien.  Het idee was dat het massaal vermoorden van Duitse burgers de weerstand van het Duitse volk zou breken; in werkelijkheid sterkte het de Duitsers in hun wil om tot op het einde van de oorlog fanatiek te blijven doorvechten.

De bommengenocide op Duitsland bereikte met naar schatting tussen de 1 miljoen en 1,5 miljoen doden een onwaarschijnlijke omvang.  De massaslachtingen in steden als Hamburg, Berlijn, Maagdeburg, Frankfurt en vele anderen zijn amper te beschrijven.  Toch is het vooral de ondergang van Dresden die vandaag symbool staat voor de bommengenocide vanuit de lucht.  Daar zijn verschillende redenen voor.  Er is de manifeste oorlogsmisdaad: Dresden had geen militaire betekenis, en werd ook nauwelijks verdedigd, waardoor de Brits-Amerikaanse vliegers vrij spel hadden.  Er zijn de perfide industriële technieken die gebruikt werden:  bommen met vertraging om brandweerlieden te doden, bommen afgeworpen in een circel om een vuurstorm te creëren die de zuurstof uit de schuilkelders zoog – zodat duizenden strikten.

Er is ook het enorme aantal slachtoffers.   Naar schatting 150.000 tot 250.000 Duitsers stierven, ook al omdat de stad bomvol vluchtelingen zat, die gevlucht waren voor het oprukkende Rode Leger.

Hier is een film die de beelden van de verwoesting toont:

 

Net als elk jaar zal de genocide ook dit jaar herdacht worden.  Omdat de officiële leer in Duitsland vandaag de ‘Schuldkult’ is, de leer die zegt dat uitsluitend de Duitsers schuldig waren aan de oorlogen en dus ook alle slachtoffers gestorven zijn door ‘hun eigen schuld’, zijn de officiële herdenkingen weinig interessant.  Ze worden ofwel geminimaliseerd, of betekenisloos gemaakt door er een ‘hulde aan alle slachtoffers van oorlog waar ook ter wereld, openheid, tolerantie, antiracisme’ van te maken.

Duitse nationalisten houden dan ook al vele jaren een eigen herdenkingsoptocht, een ‘treurmars’ of ‘Trauermarsch’.  Die gaat dit weekeinde door.  REACT zal er dit jaar bij zijn!  De informative van de organisatoren is hier te vinden:  http://dresden-gedenken.info

Het spreekt voor zich dat de communisten van het zeer gewelddadige extreemlinkse terreurnetwerk ‘Antifa’ zullen proberen de vreedzame optocht te verstoren.  Zij vinden de massamoord in Dresden een goede zaak, en gebruiken slogans als ‘nie wieder Deutschland’ en ‘bomber Harris, do it again.’  Benieuwd of we deze landverraders dit weekeinde ook te zien krijgen.

REACT is er voor u bij;  blijf ons volgen!  De foto’s en filmpjes verschijnen eerst op onze facebookpagina, wellicht kort na het weekeinde volgt dan hier ons verslag. 

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Dresden maakt zich op voor herdenking oorlogsmisdaad bombardement 13.2.1945”

 1. Uit de reacties kan men opmaken: De overwinnaar schrijft de geschiedenis de verliezer schrijft romans!

 2. J.C.M. Wamsteeker

  Als geboren en getogen Rotterdammer erger ik mij ieder jaar aan het na-oorlogse gedoe over Dresden en de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. Er wordt door de na-oorlogse generaties meer en meer “vergeten” wie de werkelijke agressors waren en welke oorlogsmisdaden zij hebben gepleegd. De Duitsers en de Japanners hebben dit m.i. over zich zelf afgeroepen. Hoeveel onschuldigen zijn er niet vermoord in hun concentratiekampen en tijdens Duitse en Japanse aanvallen?

  NVDR: Het bombardement op Rotterdam was een misdaad, maar duurde 15 minuten en kostte het leven aan 1000 mensen. Het bombardement op Dresden kwam in drie golven over 2 dagen, was bedoeld om zoveel mogelijk Duitse burgers uit te roeien en maakte minstens 150.000 doden. Ook de massamoorden met de atoombommen zijn toch wel van een andere orde. En ach, de ‘agressors’: wie verklaarde alweer de oorlog aan wie, Duitsland aan Groot-Brittannië of was het andersom? Wie stuurde alweer de rechterhand van de hoogste gezagsdrager per vliegtuig naar Engeland met een vredesvoorstel? Wie liet het Britse leger ontsnappen uit Duinkerke om een vrede niet onmogelijk te maken? En is een Duits kind in Dresden minder onschuldig dan iemand in een concentratiekamp?

  1. Vijftig jaartjes geleden ontmoette ik in Marburg/Lahn, bij vrienden, een oud-Stukapiloot welke deelnam aan de aanval op Rotterdam. Rotterdam was aanvankelijk tot open stad verklaard, doch toen Duitse eenheden het havengebied binnendrongen, werden zij vanuit diverse panden beschoten. Toen werd luchtsteun gevorderd en kwamen de Stuka’s in actie met alle gevolgen vandien…

 3. Mensen die meer info willen over de verborgen misdaden van WW2 moeten het boek Van Thomas Goodrich “Hellstorm” maar eens lezen.

  https://www.amazon.com/Hellstorm-Death-Nazi-Germany-1944-1947/dp/1494775069

  Beschrijving:

  It was the most deadly and destructive war in human history. Millions were killed, billions in property was destroyed, ancient cultures were reduced to rubble–World War II was truly man’s greatest cataclysm. Thousands of books, movies and documentary films have been devoted to the war. There has never been such a terrible retelling of the story, however, as one will find in Hellstorm. In a chilling “you-are-there” style, the author places the reader at the scene, in the moment. Throughout this book readers will see what Allied airman saw as they rained down death on German cities; or the reader will experience what those below experienced as they sat trembling in their bomb shelters awaiting that very same death from above. The reader will view up close the horrors of the Eastern Front during the last months of fighting and through the mud, blood and madness of combat they may come to understand how the same German soldiers, who only moments before had destroyed an enemy tank, could now risk their own lives to rescue the trapped Soviet crew inside. Readers will witness for themselves the fate of German women as the rampaging Red Army raped and murdered its way across Europe–all females, from “eight to eighty” feared the dreaded words, “Frau Komm.” The worst nautical disasters in history which claimed thousands of lives, the greatest mass migration known to man in which millions perished, the fate of those wretched victims in post-war death camps and torture chambers, these and many other dark secrets of World War II now come to light in Hellstorm.

 4. Een aanrader is de documantaire “Hellstorm” in het Duits en Engels beschikbaar, die laat echt de verschrikkingen zien. Je moet wel een goede maag hebben!

 5. De ene vluchteling is blijkbaar de andere niet.

Trending

%d bloggers liken dit: