De Brusselse publicist Robert Steuckers heeft een drietal boeken over Europa geschreven. Deze zijn in de Franse taal en uitgegeven door uitgeverij Editions Bios. Het eerste deel gaat over de waarden en wortels van Europa, deel twee over de continentale geopolitiek en deel drie zijn historische herinneringen uit de moeizame en gewelddadige Europese geschiedenis. Elke boek kost exclusief verzendkosten 25 euro. Het is nog niet duidelijk of deze reeks ook naar het Nederlands zal worden vertaald.

Robert Steuckers is vertaler, redenaar en publicist. In 1981 was hij redactie-secretaris van Nouvelle Ecole, een jaarboek gelieerd aan het Franse nieuwrechts. Later in 1982 en 1983 richtte Steuckers voor het publiek in België een eigen nieuwrechts studiegenootschap, met tijdschriften als Orientations en Vouloir, op. Steuckers geniet ook in Nederland en Vlaanderen bekendheid vanwege zijn uitgebreide kennis van zaken over de conservatieve revolutie. Dit betreft de conservatieve stromingen in Europa tijdens de roerige periode tussen de twee grote oorlogen van de 20ste eeuw.

De nieuwe boeken dragen de verzameltitel Europa en gaan over de grondslagen en ideeën van het oude continent. Een aanrader voor wie zich wil wapenen tegen de massale propaganda van Europese Unie, die met hele andere opvattingen en ideeën komt als het over ons continent gaat. Men weet dan direct dat Europa veel ouder is dan 70 jaar en veel meer omhelst dan de mei’68-verhalen over gelijkheid en de verlichting.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Drieluik over Europa van Robert Steuckers”

  1. […] Drie zeer interessante boeken van Robert Steuckers : via Drieluik over Europa van Robert Steuckers […]

Trending

%d