In Sint-Niklaas hield de nationalistische beweging Voorpost haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.  Meer dan 100 militanten verzamelden in een vol huis ‘Trapsoet’ en bekeken eerst een indrukwekkend overzicht van de talrijke acties die Voorpost in het jaar 2017 voerde.  Dat ging van manifestaties in Gent tegen de islamisering, tot het doen verschijnen van échte zwarte pieten bij de intocht van Sinterklaas in Antwerpen, over een actie tegen ‘armoede ook bij ons’, naar de enorme steun aan de jaarlijkse Ijzerwake.  Eén zaak is zeker, wie actief wil zijn voor volk en vaderland wordt lid van Voorpost.

Die activiteit begint al zeker de Gentse sjoemelburgemeester Termont danig op de zenuwen te werken.  Tussen het schransen in de VIP-loge van de Ghelamco-arena en het zakkenvullen bij intercommunales door slaagde hij erin een verbod te ondertekenen voor Voorpost om in februari opnieuw tegen de islamisering te manifesteren.  Vorig jaar leidde een vreedzame Voorpost-betoging tot geweld door Turken.

Actieleider Nick Van Mieghem, zelf Gentenaar, legt zich bij een verbod niet neer. ‘  In het verbod wordt uitgebreid beschreven hoe Turken bij een vorige manifestatie de vreedzame manifestanten van Voorpost hebben aangevallen’, aldus Nick.  ‘Ze bekogelden ons, negeerden de orders van de politie, en reden zelfs met een auto opzettelijk onze bus aan.  Het is dus duidelijk: de agressie kwam enkel en uitsluitend van de Turken, Voorpost heeft vreedzaam betoogd en zich altijd en overal aan de richtlijnen van de ordediensten gehouden.  En nu zouden wij niet meer mogen manifesteren?  De wereld op zijn kop.’ ‘ Wat we ook totaal niet aanvaarden is de stelling van Termont dat wij hebben betoogd in ‘hun buurten’, de buurten van de Turken dus.  Dat is onaanvaardbaar.  Dit is Vlaanderen, wij hebben als Vlamingen een recht op vrije meningsuiting in gans Vlaanderen, en wij aanvaarden niet dat er zones zouden komen waar die niet meer zou gelden’.  Voorpost trekt tegen het verbod naar de Raad van State.

Voorpost-voorzitter Bart Vanpachtebeke legde dan weer uit dat de vereniging ook op Facebook door censuur getroffen werd.  ‘ Onze pagina werd een tijdlang geblokkeerd, omdat ons logo een runeteken bevat.  Onbegrijpelijk, en een teken van de voortschrijdende censuur tegen alle rechtse stromingen.  We hebben de zaak vrij snel kunnen deblokkeren en zullen ook dat soort censuur nooit aanvaarden.’  Het belooft dus alweer een boeiend en actief jaar te worden voor Voorpost in 2018.

Geen enkel parlementslid van Vlaams Belang was aanwezig.  Wel present was Wim De Wit, voorzitter van de jaarlijkse IJzerwake, die zegde: ‘Zonder Voorpost was er geen Ijzerwake.  Dank u, dank u, dank u.’  Een waardering voor de inzet van de mensen die vaak het harde werk doen dat tot voorbeeld strekt.

Wij maakten een paar sfeerbeelden en haalden Nick en Bart voor de camera.

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

8 reacties op “(VIDEO) Censuur treft Voorpost: Termont verbiedt betoging Gent, Facebook blokkeert”

 1. De Facebook-CEO lijkt exponent der filosemietische, pro-Zionistische Lobby en die is nergens, zeker in de USA niet, tuk op patriotistisch nationalisme door Goyim (meervoud van “Goy”). De (tijdelijke) PoCo-censuur van de Voorpost pagina is zo vlot verklaarbaar. Dat de caviar-proletariër, de “ontwaakte verworpene der aarde” Termont partij voor de Turken trekt is te duiden als uit puur & onversneden plat opportunistisch, electoraal machiavellisme met het oog op de bollekenskermis gepland voor october. Die Turkens zullen immers eerder op SPallochtoon stemmen dan op het VB, evident.

 2. Wilfried Bracke

  Een vereniging waarvan men weinig hoort omdat het zoals altijd door de linkse media verzwegen wordt. Bestaat de vereniging “were di” in feite nog of de VMO ?

 3. Verleden tijd van zeggen is zei en niet zegde

  NVDR Toch wel, de beide zijn correct Nederlands.

  1. Wilfried Bracke

   Inderdaad.

 4. Liliane Stinders Cottenie

  Goed zo jongens ! Ik sta volledig achter Voorpost en vind het spijtig dat ik door mijn 84 j niet meer mee kan manifesteren,maar verbaal kunnen jullie op mij rekenen want ook ik wil dat de islam stopt en dat die haatvoortbrengende moskeeen gesloten worden en verdwijnen en wie hun boodschappen niet kan missen zeg ik ( KERE WERE ) Liliane Stinders

 5. Dat dr heen VB’er aanwezig was verbaasd me niets. De nieuwe generatie VB’ers loopt over van adoratie voor de VS en Israël.

  1. Misschien wel voor Trump’s geniale economische politiek die de Amerikaanse Beurs records doet breken, maar daarom niet voor de Apartheidsstaat Israel, die Trump in hun binnenzak hebben gestoken via zijn schoonzoon, hun volks- en stamgenoot.

   1. FDW ging ten tijde van Bush jr al contacten leggen met de Amerikaanse neocons, hij juichte ook de inval in Irak toe. Terwijl Voor post actie voerde tegen McDonnalds en Amerikanisering. Onder de Vlaams Blok leden van het eerste uur zaten veel VMO’ers en Voorposters. De huidige generatie VB’ers wil hier niet graag aan herinnerd worden. Het is nogal gênant voor hun nieuwe heiland Wilders en zijn filosemitische aanhang.

Trending

%d