(INTERVIEW) Kleinfontein, Zuid Afrika, wil groeien en vraagt uw steun

Onze verwanten, de blanke ‘Afrikaners’ in Zuid Afrika, beleven barre tijden.  Na 20 jaar meerderheidsbewind van de zwarte communisten van het ANC zijn ze het slachtoffer van grootschalige gruwelijke moorden op boeren, de ‘plaasmoorden’;  van een enorme straatcriminaliteit; van racistische acties door het ANC die hen verjagen uit overheidsdiensten om ze te vervangen door zwarten; van aanvallen op hun onderwijs, dat volledig verengelst wordt en hun taal, het Afrikaans, in de verdrukking brengt.  Op kleine schaal proberen twee initiatieven terug levensvatbare Afrikaner dorpjes tot leven te brengen:  het bekende Orania, dat intussen zowat 1000 inwoners telt en zeer afgelegen in het westen van Zuid§Afrika aan de Noordkaap aan de Orania rivier ligt, en het minder bekende Kleinfontein, dat een 700 tal inwoners heeft en nabij Pretoria, in het Oosten van Zuid Afrika, in het voormalige Transvaal ligt.  Beide dorpen zijn klein, maar heel ondernemend:  Kleinfontein wil zowaar een museum voor de eigen geschiedenis gaan bouwen, en roept Vlaamse en Nederlandse vrienden op om te beleggen door het kopen van aandelen.  Wij spraken met Dannie De Beer, één van de bestuursleden van Kleinfontein.         

Kan u zich even voorstellen aan onze lezers aub? Wat is uw functie op Kleinfontein?

My naam is Dannie de Beer, my vader was een van die stigters van Kleinfontein in 1992. Ek is ‘n direkteur van die beheerligaam van Kleinfontein  wat tans ‘n kooperasie is. Ek dien ook (Ik werk ook, NVDR) op die bestuur van die ‘Vriende van Kleinfontein’ vereniging wat fondse insamel om Kleinfontein te help. Ons is tans besig om oor te skakel na ‘n aandeleblokskema wat meer geskik is om eiendom aan lede te gee.

Enkele jaren geleden kwam Kleinfontein in het oog van de storm. Er waren demonstraties en de Zuid-Afrikaanse politiek en internationale media gaven veel aandacht aan Kleinfontein. Is deze storm nu gaan liggen of merken jullie hiervan nog iets? Is het gevaar nu geweken?

Slegte nuus verkoop altyd beter as goeie nuus. Die media het Suid Afrika toe gekom omdat as voorbeeld Nelson Mandela tot sterwe  gekom het. Om hull reis na Afrika te regverdig het hulle ander  nuus gaan soek. Baie joernaliste het so by Kleinfontein uitgekom. (Vele journalisten zijn zo bij Kleinfontein uitgekomen, NVDR.)

Heeft de vele aandacht jullie iets opgebracht?

Daar is ‘n gesegde in Afrikaans wat sê daar is nie so iets soos slegte publisiteit nie. Daardie mense wat rassisme kom soek het is teleurgesteld weg uit Kleinfontein. (Diegenen die racisme kwamen zoeken gingen teleurgesteld weg uit Kleinfontein.)

Welke projecten zijn er nog gepland om Kleinfontein te doen groeien?

Behuising en die konstruksie wat daarmee gepaard gaan is op die oomblik die grootste ekonomiese  dryfveer in Kleinfontein. Ons sal gaag wil sien dat Kleinfontein ‘n ekonomiese impak maak ook buite Kleinfontein  en terselftertyd  werk skep en one eie mense ophef.

Een so projek is ‘n sonplaas wat elektrisiteit aan Kleinfontein en die omgewing kan verskaf. (Een centrale voor zonneenergie, NVDR) Dan word ons ‘n uitvoerder van elektrisiteit.

Krijgen jullie veel internationale bezoekers? Werken jullie met toeristen die Suid-Afrika willen ontdekken?

Ons kry beide toeriste en joernaliste uit veral Europa waarvandaan ons eintlik  afstam. Kleinfontein is perfek gelee om as veilige basis toeriste te kan ontvang. Vanaf Kleinfontein is dit bitter na by om na die Voortrekkermonument te gaan of die Kruger nasionale wildtuin.

We krijgen in Europa wel eens beelden door van Afrikaners in ‘Plakkerskampen’, kampen vol armoede zonder behoorlijke huisvesting. Ondersteunen jullie hen? Wonen er ‘plakkers’ op Kleinfontein?

Kleinfontein het sy eie plakkerskamp maar alhoewel dit verskeie arme Afrikaners huisves is dit ‘n saak van trots vir ons om vir hierdie mense huise te bou en te wys dat ons vir ons eie mense omgee.  Tydens een van die agrresiewe besoeke van die  swart ANC burgemeester was hy baie verbaas en het Kleinfontein gekomplimenteer met die opheffingsprojek. (ondersteuningsproject, NVDR)

De Afrikaner taal en kultuur staan zwaar onder druk. De minister van onderwijs wil het Afrikaans bannen uit het onderwijs. Is CVO, de eigen Afrikaner school, het antwoord op deze problemen?

CVO is verseker die oplossing  –  uit die regering se oogpunt word daar suiwer op die meerderheid gefokus en die minderheid soos die Afrikaners word afgeskeep. Die CVO skole moet  beter befonds word sodat die beste skole in Suid afrika met die beste fasiliteite CVO skole is. So kan ons ‘n voorbeeld stel vir die res van Suid-Afrika.

De acties van ‘zwarte maandag’ tegen de vele moorden op Afrikaners werden ruim aan bod gebracht in de Europese media. Wat vonden jullie van deze acties? Hebben jullie deelgenomen?

Kleinfontein het deelgeneem in die reen aan ook die optog op swart maandag –  die realiteit is dat die meeste boere Afrikaners is en hull word wreed gemartel en vermoor op hulle plase, dit terwyl hulle kos (voedsel, NVDR) vir Afrika produseer.

 

Afriforum, Kleinfontein, Orania, Praag, Eureka, Akademia, Kleinvallei, VF+, Front Nasionaal, Doulos, Steve Hofmeyr… Het is voor een Vlaming soms moeilijk om te weten wie wat doet in de wereld van de Afrikaner. Is dit geen probleem voor de werving voor jullie zaak?

Alle Afrikaners stem nie altyd saam nie en hulle vorm ook maklik oenskynlik  opponerende strukture. Tog weet almal die Afrikaner se toekoms word bedreig, ons het ons land verloor, vlag verloor en daar word ‘n vreemde taal gepraat in die parlement. Daar is net een oplossing (daar is maar één oplossing, NVDR) en dit is meerderheidsbesetting deur Afrikaners van ‘n geografiese gebied of gebiede waarin ons vry Afrikaners kan wees. Net Orania en Kleinfontein het daardie konsep al realiteit gemaak. (Aleen Orania en Kleinfontein hebben dat concept al tot realiteitgemaakt, NVDR)

Hoe kan een Vlaming/Europeaan Kleinfontein steunen?

Raak betrokke by volhoubare projekte waar daar ‘n verskil gemaak kan word. Stuur ‘n kind wat nie kan bekostig om skool toe te gaan nie, nie skool toe. Bou ‘n huyis vir ‘n Afrikaner familie wat in ‘n shack bly maar nog elke dag trots werk toe gaan. Sluit aan by vriende van Kleinfontein  op www.vriendevankleinfontein.net

Heeft u nog een laatste boodschap voor onze lezers?

Om die regte ding te doen is goed, om dit volhoubaar te doen is nog beter. Deur ‘n huis vir ‘n Afrikanerfamilie op Kleinfontein te bou kan ‘n rendement van tot soveel as 10% per jaar verdien word. Nie alleen word ‘n hele familie opgehef nie maar as belegger word ‘n inkomste verdien wat weer aangewend kan word om nog projekte kan loods.

Om net geld uit te deel sal net so lank hou as die pot geld, wanneer dit klaar is, is die goed wat daardie geld gedoen het ook op ‘n einde. Kleinfontein het verskeie projekte wat nie net goed sal doen in die oorlewingsstryd van die Afrikaner nie maar ook ‘n goeie ekonomiese belegging is.

Ons as Afrikaners is trotse afstammelinge uit Europa maar ons toekoms word bedreig deur ‘n Afrika wat nie van Europeers hou nie.

Met ondersteuning sal ons as Afrikaners in Afrika  oorleef en selfs gedy  –  en  soos in die dae van Paul Kruger weer met ons koppe omhoog trots kan uitbasuin.

Ons is Afrikaners – ons is hier om te bly !

Sluit aan by www.vriendevankleinfontein.net en maak ‘n verskil

Ruben

 

 

 

 

4 comments

  1. In de eerste plaats dank voor het onder de aandacht brengen van de problemen in S.A.,tevens prachtig om te zien dat men werkt aan de eigen toekomst voor eigen mensen.Echter zijn deze projecten niet de oplossing,alleen terug keer naar de oude republieken onder eigen bestuur zal voor alle blanken in S.A. een oplossing bieden waarin men veilig en gezond kan leven en werken aan de opbouw.Zodat zaken als in bijgevoegde schakel uitgesloten kunnen worden.

    http://www.boeregemeenskap.org.za/

  2. In de jaren ’90 heb ik, dank zij de solidariteit van Vlamingen, verschillende CVO-scholen mogen ondersteunen met alles samen meer dan 100.000 BF ! Met mijn Vlaamse reisgenoten toen ook meer dan eens mogen verblijven bij gastvrije inwoners van Kleinfontein en bij het nabijgelegen Landgoed Diamant Vallei van Hendrik en Alida Verwoerd. Het laatste weekeind van februari 2018 zullen wij met 6 Vlaamse vrienden (M/V) drie dagen lang mogen deelnemen aan de Majoeba-feesten ter herdenking van de opzienbarende overwinning van de Boeren op het toen oppermachtige Engelse leger op 27 februari 1881! Wij zijn in maart ook te gast in die andere Boerestaat, Orania, gelegen aan de Oranjerivier. Inderdaad, Mahoog, waar alleen blanke kinderkes wonen, al was het maar om te verhoeden dat de blanke gemeenschap mettertijd wordt uitgewist, een vingerwijzing voor de samenleving van hier, waar het toch wat anders ligt, maar… als de massa-immigratie niet wordt gestopt, zullen hier wellicht ook Kleinfonteins en Orania’s gesticht moeten worden…

    1. Goed gezien Hector, wat vandaag gaande is in Zuid-Afrika is morgen de realiteit in de Nederlanden.

  3. Hun situatie is eerder gevaarlijk nu.Maar kijk ook ff goed.Die ”appartheid” is vér doorgevoerd toen….allemaal puur blanke kinderkes op de foto.Ik heb als Marine engineer eens een paar dagen in Durban op een vlucht naar huis moeten wachten en goed bekeken hoe de ”swarte” behandeld werden zoals achter in de bus en al dat gelul.Stapte voor de gijn een immigratie kantoor binnen ,en kreeg een handvol boekjes vol inlichtingen hoe goed ik het kon krijgen daar,zolang ik me afzijdig hield van de zwartjes.Dat was rond 1978.Ben later hier in Brasil beland en met een AfroBrazieliaanse getrouwd.Ligt hier tòch wat anders.maar ik hoop van harte dat de ”blankies” het redden.Deze toestand hebben ze niet verdiend!

Comments are closed.