In de Kerstboodschap 2017 liet de Hongaarse premier Viktor Orbán wederom weten een totaal andere koers te varen dan de Europese Unie. Voor het komende jaar wenst de Hongaarse regering er kalm en compromisloos aan te werken dat hun land Hongaars en christelijk blijft. Daarbij zal men de uiterste best doen om het Europees karakter van Europa te verzekeren. De Hongaarse regering heeft aldus hele andere ideeën dan die nu in de Brusselse EU-bureaucratie leven en is daarbij ook niet bang om deze wereldkundig te maken.

Een veel gemaakte fout is dan ook te denken dat Hongarije en de Hongaarse regering zich als een totaal op zichzelf staande natie zien. Men is in alles op Europa gericht en ziet zichzelf met de andere Europese landen als onderdeel van de christelijke beschaving. Er wordt dan ook niet weggekeken voor de verantwoordelijkheid om juist de helpende hand uit te steken naar andere Europese landen om samen onze historische waarden te verdedigen.

Passages uit de Kerstboodschap;

Het christendom is een cultuur en een beschaving. Wij leven erin, het is onze leidraad. Het komt er niet op aan hoeveel mensen naar de kerk gaan of dagelijks bidden. Ons dagelijks leven is gebouwd op die beschaving. Men verwijt me geen goed christen te zijn omdat ik de grenzen niet wagenwijd wil openzetten. Men verwijt me ook een egoïstische eigenliefde. Eigenliefde betekent ook dat we alles moeten beschermen wat we liefhebben. Houden van wat we zijn en wie we zijn. Eigenliefde betekent ook dat we van ons land, onze natie, onze familie, onze cultuur en onze Europese beschaving, moeten houden.

Wij willen niet dat onze kerstmarkten andere benamingen krijgen, en we willen zeker niet dat onze feesten achter betonnen blokken moeten georganiseerd worden. We aanvaarden niet dat onze kerstfeesten in angst en onzekerheid moeten plaatsvinden en we zullen ook nooit aanvaarden dat onze meisjes en vrouwen worden lastiggevallen tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Ze willen dat we ophouden met te zijn wie we zijn. Ze willen dat we worden wat we niet willen zijn. Ze willen dat we ons vermengen met mensen van andere delen van de wereld. Daarop antwoorden we met kracht: dat willen we niet, dat zullen we niet.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Hongaarse premier Viktor Orbán: We moeten de christelijke cultuur verdedigen”

 1. Frederik Van der Linden

  Vrede en geluk voor die moedige Hongaren.

 2. En ondertussen in Duitsland…

  Een afrikaan slaagt een oudere Duitse vrouw het ziekenhuis in. De vrouw ligt met levensbedreigende verwondingen in het ziekenhuis.

  https://www.defendevropa.org/2017/migrants/young-african-man-beats-elderly-german-woman/

  Een immigrant maakt zijn 15 jarige Duitse vriendinnetje af.

  https://www.defendevropa.org/2017/migrants/germany-afghan-migrant-girl/

  Vreemd dat die Hongaren niet willen profiteren van die bruine verrijking. Het lijkt wel of die racisten niet vervangen willen worden door de nieuwe, donkere europeanen.

 3. Respect voor Orban !

 4. Je ziet dat er toch nog enkelingen zijn die zeggen wat ze denken en dat hun cultuur NOOIT zal veranderen. Hier lopen rotte eieren over de straat en in de Wetstraat en de EU klucht zitten over datum varkens vlees dat stinkt zoals de pest. Ik meen te mogen zeggen dat het grotendeel van de EU burgers, niet die die in Brussel zitten maar echte burgers verlangen dat er andere tijden aanbreken ook al moeten we ons verdedigen zoals 95 en 72 jaar geleden.
  Ik ben van mening dat dit niet meer ver weg is en de schavotten mag beginnen klaar maken.

 5. Wat een krachtige, wat een MANNELIJKE recht-voor-de-raap boodschap! Geen naïef geleuter over verwondering om die mooie maatschappij waarin we multicultureel mogen samenleven, maar een stevige oproep tot BEVORDERING van de oude waarden waarin onze samenleving geworteld is. Taal naar mijn hart!

 6. Die man gebruikt zijn hersens, daar kunnen de andere politici nog wat van leren! Ga zo door meneer Orban!

Trending

%d bloggers liken dit: