Islamterrorisme op Kerstavond, vier verdachten in Rotterdam aangehouden

In Nederland is op Kerstavond in Rotterdam onrust ontstaan na een onderzoek naar islamitisch terrorisme. De speciale politie-eenheid DSI heeft op de zondagavond in het centrum van Rotterdam vier mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij islamitisch terrorisme. De vier mannen reden in een auto toen ze door de politie werden opgepakt en er verschenen beelden van op twitter. Een woordvoerder van het Landelijk Parket verklaarde gisteren dat er geen concrete aanwijzing voor een aanslag was, maar dat men geen enkel risico wilde lopen. Het gaat om mannen uit Vlaardingen (21), Delft (30) en Gouda (23) en een 29-jarige Zweed.

Het stevige ingrijpen had van doen met verkregen informatie van een buitenlandse politiedienst over de mogelijke betrokkenheid bij terrorisme van de Zweed. Zijn aanwezigheid hier in Nederland, leidde tot een onderzoek naar de man, die zondagmiddag met een vlucht vanuit Stockholm was geland. Hij werd dan ook direct in de gaten gehouden.

Na de aanhouding van de mannen zijn vier woningen doorzocht in Vlaardingen (2), Delft en Gouda. Er zijn geen wapens of explosieven gevonden. Wel is er beslag gelegd op computers en mobiele telefoons die verder worden onderzocht. Op dit moment zitten de vier mannen nog vast en worden verhoord.

3 comments

  1. Een toerist uit Zweden werd door vrienden rondgeleid voor sightseeing, loos alarm.

  2. Hebben ze het nu nog niet begrepen dat dat gespuis hier niet thuis hoort, blijkbaar zullen ze in Europa het NOOIT leren of inzien dat dit crapuul hier enkel is om onze landen te destabiliseren

Comments are closed.