PVV doet mee in 30 gemeenten bij verkiezingen 2018

De Nederlandse Partij voor de Vrijheid (PVV) zal bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 in 30 gemeenten meedoen. Op dit moment heeft de partij enkel in de gemeenten Den Haag en Almere zetels. De keuze hiervoor maakte de partij deze week aan de landelijke pers bekend. De gemeenten zijn verdeeld over alle 12 provincies en dit werd dan ook met trots medegedeeld, hoewel de partij in eerste instantie had gehoopt in rond de 60 gemeenten mee te doen. Nederland telt in zijn in totaliteit 388 gemeenten. De kandidatenlijsten zullen op een later moment bekend worden gemaakt.

Politiek boegbeeld van de partij, Geert Wilders, liet over de politieke programma’s in de specifieke gemeenten al weten dat het ook belangrijk is dat mensen nu ook lokaal op meerdere plaatsen kunnen stemmen op een partij die als “….enige echt opkomt voor onze cultuur, onze identiteit, onze vrijheid en dus tegen de islamisering.”

Men heeft vanuit de partijtop duidelijk de intentie met de succesvolle partij en de opvattingen die bij een deel van de bevolking weerklank vinden, ook op het gemeentelijk niveau invloed en activiteiten te ontwikkelen. Geert Wilders sprak al van het verder uitbouwen van de basis als een doelstelling voor de komende jaren.

Het gaat om onderstaande gemeenten.