Frans stadje Béziers kreeg 48 uur om Kerststal te verwijderen “anders 2000 euro/dag boete”

De administratieve rechtbank van Montpellier (departement Hérault) huilt mee met de politiekcorrecte wolven. De stad Béziers kreeg 48 uur de tijd om de kerstkribbe uit de hall van het stadhuis te verwijderen. Anders riskeren ze een dwangsom van 2.000 euro per dag.  De magistraten zijn immers van mening dat niets erop wijst dat een kerstkribbe cultureel erfgoed is. Het heeft ook niets feestelijk of artistiek, het is een religieus symbool, daarmee uit, basta.

ksv

Het achtbaar gezelschap gaf ook nog een sneer naar de burgemeester Robert Ménard (RBM-FN), die volgens hen alle gerechtelijke- en administratieve beslissingen (besluit prefect) naast zich neerlegt. Het was trouwens de prefectuur van het departement Hérault die burgemeester Ménard en de stad Béziers voor de rechtbank daagden.

Gevaarlijk vonnis, als ge het ons vraagt.  Van de kathedralen en basilieken als de NotreDame de Paris, de Cathédrale Notre-Dame de Reims, de Cathédrale Notre-Dame de Chartres, enz, kunnen ze de culturele, geschiedkundige en artistieke (architecturale) eigenschappen niet ontkennen. Maar wat met de nieuwere, banalere, kerkjes in Frankrijk, die over geen enkele historische of culturele waarde beschikken? Gaan ze die allemaal laten afbreken omdat ze louter religieus zijn en op de openbare weg te zien zijn?

We vernemen nu net dat Ménard de kribbe uit de ‘hall’ laat verwijderen, maar ze elders in het gebouw (‘juste à côté’) zal laten plaatsen. Komt er een nieuwe klacht? We volgen het op en houden u op de hoogte

4 comments

  1. Ik vrees dat deze magistraten ook een ‘cultureel erfgoed’ vertegenwoordigen, het erfgoed van Marx, Lenin, Stalin en Mao en Co … Ook opkuisen? Dat stelletje lafbekken, die het mes van de moslim en het gescheld van de moslima meer vrezen dan een vreedzame discussie met volksgenoten. Erg, heel erg, net zoals in België.


    https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

  2. Het is nu té ver aan het komen ….Europa is hoofdzakelijk katholiek , zekers geen islamland …..dit is schandalig …wat zeggen hier de inwoners van ….laat de mensen hierover aan het woord ….en zet de de aangespoelden en snelpoependen migranten (kwestie om de meerderheid te verkrijgen ) even aan de zijlijn !

  3. Je zou het Stockholmsyndroom niet direct verwachten in een district van “la douce France”, de oudste dochter van Onze Moeder de Heilige Kerk, die nu met Zweden aan een wedren begonnen lijkt te zijn “om ter eerst in de islamitische dieperik”.

  4. Wanneer begint het tegenoffensief , ik verlang er zo naar dat ik een kaars heb doen branden om dit te bespoedigen. Welk uitschot is deze rechtbank wel, Gaan wij ons zo laten oppeuzelen door dat crapuul die almaar hun zegje krijgt ?? Waar zijn de kruisvaarders die het startschot gaan geven ?? Europeanen verenig u en laat U niet afslachten door het Europa van de zakkenvullers.

Comments are closed.