[VIDEO] Bulgarije onmachtig tegen invasie van gelukzoekers, nationalisten komen in actie

Op het moment lijkt Bulgarije het grootste slachtoffer te zijn van de ongecontroleerde immigratie-invasie. Het armste land van de Europese Unie, dat zich aan de oostgrens van de Unie bevindt en een grens met Turkije deelt, is nu de toegangspoort voor gelukszoekers geworden. De Bulgaarse regering is echter onmachtig om zich tegen een dergelijke golf van mensen te verweren en deze tegen te houden. De burgers organiseren zich echter meer en meer om een einde te maken aan de invasie en de ongewenste gelukszoekers terug te sturen.

Na de Arabische lente en het sluiten van de Balkan-route heeft de immigratieroute zich vrij snel naar Bulgarije verplaatst. De gelukszoekers zijn voornamelijk afkomstig vanuit Turkije. Een hekwerk van 30 kilometer lang is door de regering opgetrokken in 2014 en er zijn wat grenswachten gestationeerd, maar dat is nauwelijks een barrière. De mogelijkheden om de grens over te steken blijven legio. De asielaanvragen zijn enorm gestegen in 2015 en 2016. De statistieken van de aanvragers tonen dat het vooral alleen reizende mannen met islamitische achtergrond zijn uit Afghanistan, Irak, Syrië en Pakistan.

Tegenover deze grote invasie van gelukszoekers, komen de mannen van de nationalistische beweging Shipka in actie. Ze organiseren zich om de grens te bewaken en het land te beschermen. Ze trainen in de vechtsporten en houden illegalen aan als ze hen tegenkomen, om ze vervolgens over te dragen aan de autoriteiten of zelf de grens over te zetten. De mannen van Skipak zijn allemaal vrijwilligers, bekijk hieronder een kort verslag van de groep. (Engelstalig)

One comment

  1. Kennelijk geldt “het dageht in den Oosten” : samen met Bulgarije ook dIe 4 Visergrad staten en Oostenrijk. Wanneer ontwaakt het Westen ter zake massaal ?

Comments are closed.