InBev verandert Leffe Kerstbier in Leffe Winterbier “om commerciële redenen…”

InBev verhoogt niet enkel de bierprijzen in la Belgique, het veranderde tevens de naam van Leffe Kerstbier naar het meer politiek-correcte ‘Winterbier‘. “Om commerciële redenen,” klinkt het daar bij de biergigant. Teveel aan hun eigen bier gezeten waarschijnlijk, maar we zitten er wel mee. ‘Kerst‘ is niet commercieel genoeg dus. ‘Winterbier’ sluit immers aan bij de ‘Winterfeesten‘ en ‘Wintermarkten‘ en uiteraard bij de andere ‘Winterbieren‘ die de wereld rijk zou zijn. Want Kertsmarkten onder die noemer trekken geen volk of zo? Ons lijkt het een knieval voor de zuurmenschen die alle verwijzingen naar Kerst, Pasen en andere Christelijke tradities weggevaagd willen zien. Een soort Endlösung zeg maar. Enfin, eens ge langs de betonblokken, vrachtwagenvallen, rijen politieagenten en sekjoerietie geraakt zijt, kan je dus voortaan genieten van uw Leffe Winterbier. Geef ons dan maar een jenever van Filliers. Schollekes!

kbwb.jpg

6 comments

  1. Zal me absoluut een worst wezen, het gaat immers om de smaak.
    Kerst is sowieso een veranderlijke overgewaardeerde christelijke traditie. Hupsakee terug naar de Germaanse midwinterfeesten!
    Alhoewel… liever nog helemaal weg met elke vorm van religieuze nonsens. Sowieso dikke bullshit om je aan oude constructen te hechten onder het mom van traditie. Ergens ben ik wel benieuwd hoeveel van de mensen die hier een probleem van maken überhaupt nog de kerk bezoeken. Vast niemand, want dat laten ze liever weer varen. Hypocriete populistische opportunisten noemen we dat.

  2. Denken ze dat ze hun bier kunnen slijten aan moslims? Die drinken geen alcohol!

  3. Zo wordt het begrijpelijker dat Moslims Westerlingen als laffe lamzakken beschouwen, zonder het minste respect voor eigen tradities. Dit is een uitnodiging om hier de boel over te nemen. De facto leven we al in het kalifaat – zie al het voorgaande. Hang de witte vlaggen maar aan het raam …

  4. Dan zullen wij er geen meer kopen dat ze hun bier in hun kont steken dan of aan die donkeren voeren. De varkens zullen het ook niet meer moeten hebben in hun eten

Comments are closed.