Knullige demonstratie anti-Zwarte Piet activisten in Dokkum

Deze zaterdag vertrok vanuit Amsterdam een groep van een honderdtal extreemlinkse activisten en boze negers naar het Friese Dokkum om daar tegen het Sinterklaasfeest te protesteren. Ondanks ruime aandacht van de pers vond men een grotendeels lege stad en slecht weer. Een aantal Friezen liet nog wel hardop zijn afkeuring blijken aan de activisten. De demonstratie verliep verder redelijk rustig, hoewel men vanaf Amsterdam door een uitgebreid politiekordon werd begeleid en de politie ook ter plekke een oogje in het zeil hield.

De groep activisten zette dus door met een nieuwe actie in Friesland. Hier koos men voor nadat vorige week dezelfde groep ‘Kick Out Zwarte Piet’ op de snelweg was geblokkeerd door boze Friezen. De laatsten wilden voorkomen dat de verzameling malloten tussen hun kinderen zou gaan schreeuwen en tieren. Met als gevolg dat de burgemeester de demonstratie uiteindelijk verbood en men terug moest keren.

Op de zaterdag 2 december was er dan toch een nieuwe demonstratie, die eigenlijk nergens op uit liep en vooral een verder dieptepunt in de campagne tegen Zwarte Piet en het traditionele Sinterklaasfeest betekende. Er waren een aantal warrige toespraken te horen, boze mensen en rare teksten te lezen. Daarna vertrok de hele bende onder goedkeurende blik van de Nederlandse pers weer terug naar Amsterdam.

One comment

  1. Heb je gezien wat er op het podium stond
    Deels gemaskerde Black Face.
    Snappen ze wel dat wij het uitstapje betaald hebben.
    Stelletje zielige mensen

Comments are closed.