Meer dan 30.000 mensen bezochten de militaire parade in het centrum van Boekarest op de jaarlijkse nationale dag van het land. De Roemeense Nationale Dag (Ziua Națională) of de Grote Eenheid Dag (Ziua Marii Uniri) is een jaarlijks publiek evenement waarbij men de eenheid van de Roemeense provincies viert. Deze dag valt op 1 december en viel dit jaar op een vrijdag. Door voorname politici werd er gesproken van een sterk Roemenië en over verantwoordelijke politici om het land te besturen.

Hoewel in het westen van Europa de nationale staat aan kracht verliest en langzaam lijkt verdwijnen ten gunste van de Europese Unie, zien we in het oosten van het continent juist de nationale staat aan belang terugwinnen. Zo werd dan ook de nationale dag in Roemenië uitgebreid gevierd en kregen veel mensen vrij van werk en school op deze dag. Bij de militaire parade was er ook aandacht voor alle soldaten die het land in het verleden hebben verdedigd.

De Roemeense President Klaus Iohannis liet o.a. het volgende weten;

1 december geeft ons ideaal als een natie weer, door vrij en verenigd in een welvarend land te zijn en te worden bestuurd door verantwoordelijke en niet te corrumperen politici.

..Enkel samen, betrokken en vastbesloten zullen we erin slagen om een sterk Roemenië te bouwen, dat in Europa en wereldwijd gerespecteerd dient te worden.

Er waren daarbij maar liefst 300 buitenlandse militairen aanwezig die mochten deelnemen aan de militaire parade, waaronder ook Turken en Amerikanen. Zorgwekkende ontwikkelingen zijn er dus ook, getuige de woorden van de Amerikaanse ambassadeur, die sprak van een ‘sterke trans-atlantische gemeenschap’. Het constante gestook van de Amerikanen in Europese aangelegenheden is dan ook in Roemenië bezig en was op deze dag goed zichtbaar.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Straffe taal bij Roemeense nationale dag te Boekarest”

  1. Zij weten als geen mens, wat communistische ondedrukking is!

Trending

%d