Voorpost en PEGIDA voeren actie voor Zwarte Piet in Utrecht

De twee actiegroepen waren vandaag samen in Utrecht aanwezig om de mensen daar te vermaken met wat extra Zwarte Pieten. In de stad heeft men besloten om voor het laatste jaar het traditionele Sinterklaasfeest te vieren en het volgende jaar niet langer Zwarte Piet toe te staan. Dan moet er een verzonnen roetveegpiet komen. Voorpost en PEGIDA keren zich actief tegen het vermorzelen van de Nederlandse cultuur en lieten dan ook een positief geluid voor het Sinterklaasfeest in de stad horen.

Met een aantal Zwarte Pieten deelden de activisten snoepgoed uit aan de aanwezige kinderen. Ook kon men tegelijkertijd aan de mensen kenbaar maken hoe men denkt over het beleid van de bestuurders in de stad Utrecht om het Nederlandse Sinterklaasfeest af te schaffen. Zwarte Piet is onder kinderen razend populair en veel mensen in Utrecht waren dan ook niet te spreken over deze anti-Nederlandse beleidskeuze van het bestuur aldaar.

7 comments

  1. “Zwarte Piet is racisme” ???????? “Roetveeg Piet is OIKOFOBIE” !

  2. Je hoeft er eigenlijk niet eens over te discuteren, het is gwoon al eeen eeuwenoud Nederlands en Belgisch feest, en als gast inwoners dit niet accepteren, dan moeten ze maar oprotten met hun bevriende zeurpieten erbij!

    1. Het is ook een eeuwenoud kinderfeest in Frans-Vlaanderen, het uiterste Noorden van Frankrijk.

  3. waarom niet de oplossing zoals in Friesland met roetveegpiet en zwarte pieten door elkaar heen want dat geeft juist de samenleving aan…toch?

  4. “Roetveegpieten” zijn immers volkomen ongeloofwaardig omdat hun gelaat wel “roetvegen” vertoont maar hun kledij vree md genoeg onbezoedeld proper blijft ! Zouden ze dan enkel hun hoofd door de schouw steken en laten neerdalen ? Dan zouden ze wel een meters lange nek moeten hebben, quod non.

  5. Beetje mosterd na de maaltijd en simpel,had men echt iets willen betekenen hadden ze net als de Helden in Friesland een daadkrachtige actie op poten moeten zetten.En dus dat linkse geteisem ergens in Nederland moeten stoppen.

Comments are closed.