Lasterlijke aanval Volkskrant om studiegenootschap Erkenbrand zwart te maken

Een maand geleden hield het alternatief rechtse Erkenbrand een grote bijeenkomst met een viertal gerenommeerde sprekers. Deze dag had als titel ‘naar een gouden eeuw’ en ReAct deed hier als enig nieuwsmedium verslag van. Maar dergelijke activiteiten organiseren is uiteraard tegen het zere been van de macht, omdat hier tegendraadse maatschappelijke ideeën uiteen worden gezet en met die reden stappen dan ook de waakhonden naar voren. Een wonderlijk en lasterlijk artikel – van maar liefst 6 bladzijden – over de organisatie verscheen in de weekeinde editie van de krant.

Het bewuste artikel staat vol met aannames, her en der geknipte uitspraken en vooral legio aan negatieve bewoordingen. Dit alles wordt in een verhaal gegoten waaruit zou moeten blijken dat de organisatie gewelddadig zou zijn en dat dit men binnen redelijke termijn ook geweld gaat gebruiken. Erkenbrand zou naar allerlei zaken ‘streven’, zo weet de Volkskrant. Het verhaal barst verder uit elkaar van de deugtaal en de schrijvers strooien met etiketten als moslimhaat, antisemitisme en racisme.

Dat een dergelijk verhaal in de Volkskrant verschijnt is op zich niet raar, want daar weet men dat ‘extreemrechts’ een enorm gevaar is. Men heeft daarbij een lange traditie met het verdedigen van het multiculturele regeringsbeleid en laat zich met regelmaat lenen om beleidswijzigingen in de kolommen te verkopen. Zo liet de krant in 2015 weten niet langer het woord allochtonen te gaan gebruiken, omdat ze nu eenmaal vaker in de criminaliteit raken en dit een bepaald beeld schetst dat beleidsmakers liever anders zien.

Van beschadigingscampagnes is de krant sowieso nooit vies geweest. Dat werd goed duidelijk bij de gesprekken en artikels die men rondom de eeuwwisseling over Pim Fortuyn opnam. De krant was een van de aanjagers van de demonisering van Fortuyn, waar prominenten vrijelijk de ruimte kregen om hem voor alles en nog wat uit te maken. Achteraf moesten redacteuren wel toegeven de vermoorde politicus onjuist te hebben gepresenteerd, maar dat was goed en wel lang nadat de schade was toegebracht.

3 comments

  1. Politiek-correct ontaarde gazettenpraat schrijvelaars doen er ALLES aan om objectief-correct constateerbare feiten politiek-correct te verdraaien en te mismeesteren tot het dienstig geworden is om hun xenofiele dogma’s hunner Linkse Kerk , weliswaar vruchteloos, pogen overeind te houden .

  2. “Links in het algemeen” dus ook de (radicaal) Linkse pers, beginnen zich steeds ongemakkelijker te voelen en om zich heen te slaan, door individuen en organisaties die steeds meer ‘hun’ ongelijk bevestigen, steevast in het ‘extreem rechtse ‘ hoekje te plaatsen. Het wordt in dat ‘hoekje’ dan ook steeds drukker en voller dus ook steeds gezelliger. ” Stop zelfhaat en cultuur Marxisme”


    https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

  3. Extreem Links Crapuul zal nooit stoppen en zeker niet met de vuisten en geweld te gebruiken bij ook maar de minste betoging. Voorbeelden genoeg denk ik . Dus Extreem Linksen loop snel naar huis moeder heeft viskes gebakken en ga daar rotzooi maken. Laat ons Rechts met rust want de waarheid zal steeds zegevieren en zonder geweld van onze kant.

Comments are closed.