Overweldigende meerderheid Nederlandse gemeenten behoudt Zwarte Piet

Bijna overal in Nederland zal dit jaar voor de kinderen weer gewoon Zwarte Piet en Sinterklaas aanwezig zijn en niet een nepversie hiervan. Het traditionele Sinterklaasfeest staat al jaren onder druk, toch hebben nauwelijks gemeentes toegegeven aan de druk van bovenaf. Dit blijkt uit onderzoek van het Algemeen Dagblad onder de Sinterklaascomités doorheen Nederland. Tot zover valt dan ook vast te stellen dat de grootschalige campagne tegen het traditionele Sinterklaasfeest enkele, grote gemeentes heeft overtuigd, maar landelijk gezien nauwelijks resultaten heeft geboekt.

Uit een rondgang in het land bij de verschillende Sinterklaascomités blijkt dat er vooral verwacht wordt dat het traditionele Sinterklaasfeest gewoon doorgang vindt. Daarnaast komen er wel vragen of de Nederlandse Zwarte Piet ook aanwezig is. Dit zijn beide gegevens waarom op de meeste plekken doorheen Nederland dit helemaal niet onderdeel is van enige discussie en dus een aanpassing van iets van het feest niet eens wordt besproken.

Waar de grootste, negatieve druk blijkt te liggen is in de grote steden. Vanwege de grote aantallen allochtonen, de kracht van bepaalde pressiegroepen en een twijfelachtige rol van de media verdwijnt hier met zekerheid op korte termijn het traditionele Sinterklaasfeest. Zo hebben Amsterdam en Den Haag dit jaar geen Zwarte Piet meer, in Rotterdam is het nog niet bekend en in Utrecht is dit voor het laatste jaar het geval.

5 comments

  1. Begrijpelijk, want politiek-correct beschouwd zou een albino Piet immers ruiken naar… “White Supremacy”, wat Oikofobie-adepten der Linkse Kerk zou storen…..

  2. Zwarte piet is geviseerd en kerststallen en bomen moeten weg, waarom eigenlijk? moskeën rijzen uit de grond en voor het suikerfeest worden in België de scholen een paar dagen later gestart. Moeten we alle traditie’s verloochenen en de hunne verwelkomen? Nee toch zij moeten zich aanpassen of anders oprotten


    https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

    1. Juist, terwijl dat “Suikerfeest” toch een flagrante discriminatie tegenover diabetici impliceert. Een Aspartaam- of Steviafeest zou toch politiek-correcter zijn.

  3. Het kan zijn dat in kleine gemeentes zwarte Piet nog wel welkom is maar in alle grote winkelketens : Hema, jumbo, Albert Hein, fun… is geen enkele zwarte piet te vinden en die winkels hebben ook filialen in kleine gemeentes. Zolang de bevolking even ” lamme goedzakkig ” blijft als in Vlaanderen zal dit mooie kinderfeest uiteindelijk verdwijnen.

  4. Het gezond verstand haalt de bovenhand of wordt me stilaan wakker ook al is het 15 na 12u

Comments are closed.