Fake News brengen, totaal uit de bocht gaan en geen excuses aanbieden aan je simpele linkse lezers: bij De Morgen kan het allemaal.  Blunderdouglas De Coninck vond zogezegd het adresboekje van de ‘reus van de Bende van Nijvel’, en drukte alle namen en telefoonnummers die erin staan openlijk af in de leugenkrant, om een ‘extreemrechtse’ connectie te bewijzen.  Een dag later al bleek dat het allemaal fake was: het boekje was helemaal niet van de reus, maar van de latere eigenaar van de caravan.  Excuses?  Niet bij Douglas of De Morgen.  Daar is fake news, sinds notaris X, vaste beleidslijn.

Spokenjager Douglas De Coninck, die zichzelf soms ‘journalist’ noemt, is er weer eens in geslaagd om bij De Morgen een megablunder te begaan.  In zijn onverdroten speurtocht naar de zogenaamde ‘extreemrechtse’ daders achter de bende van Nijvel, trok hij flink als Kuifje en moedig als een leeuw naar de leegstaande stacaravan van Chris Bonkoffsky, de gefrustreerde ex-rijkswachter die wellicht ontmaskerd is als de ‘reus’ van de Bende van Nijvel.

In die caravan vond De Coninck een adresboekje, en dus was er maar één conclusie mogelijk voor Douglas: dat was het adresboekje van de Reus van de Bende van Nijvel.  Dus werden alle namen en telefoonnummers in het boekje perfect leesbaar in de krant afgedrukt, met de voor Douglas belangrijkste concusie:  ‘  Extreemrechtse wapenfreak – De hoop op een vondst of een nieuw Bende-spoor ebt snel weer weg. Adressen en telefoonnummers, niet meer dan elf in totaal, in Affligem, Erembodegem en Herdersem. Een contact bij de NMBS en bij het Verbond van Belgische Ondernemingen. Meer staat er niet in.  Volgens Bende-overlever David Van de Steen, aan wie we de adressen laten zien, verwijst op zijn minst één van de elf naar een extreemrechtse wapenfreak uit Erembodegem.’

Voila, en zo is dus een burger even in een krant met naam en toenaam aan de schandpaal genageld als extreemrechtse connectie met de Bende van Nijvel die 28 moorden pleegde.  Want dat is al decennia het opzet van Douglas en co:  met een niet-opgeloste moordzaak propaganda voeren tegen rechts.  Terwijl in werkelijkheid het extreemlinkse spoor, een vergeldingsaanslag opgezet met gefrustreerde rijkswachters vanuit de geheime diensten van het Oostblok na de plaatsing van de NATO-kernraketten, steeds plausibeler wordt, temeer omdat Robert Beijer dat zo bekend heeft. 

Een dag later al zakte het kaartenhuis van Douglas in elkaar: het adresboekje bleek van een latere eigenaar te zijn.  Total fail.  Eens te meer hadden blunderdouglas en leugenkrant De Morgen bewezen waar het échte fake news staat: gedrukt in de kolommen van de mainstream media.

Komt er dan na zo’n blunder een verontschuldiging van de krant, en een sanctie voor Douglas?  Natuurlijk niet.  Er verscheen een halfslachtig artikel, waarin Douglas trots meldt over zichzelf in de derde persoon enkelvoud: ‘   Leden van de CWB kwamen het gisteren bij De Morgen in beslag nemen en verhoorden de betrokken journalist.’

Dat zal nogal een verhoor geweest zijn.  ‘ Nu moeten wij dus hierheen komen voor een boekje dat er niks mee te maken heeft, mijnheer?  U denkt dat wij niets anders te doen hebben, mijnheer?  Wat is uw beroep?  Journalist?  Echt waar?’

Een verontschuldiging kwam er niet, alleen een doorzichtige poging om zich in te dekken tegen juridische schadeclaims van de man die onterecht als extreemrechtse bendehandlanger werd afgeschilderd:  ‘  Door een technisch probleem zijn de namen en telefoonnummers uit het adresboekje niet onleesbaar gemaakt (DM 6/11). Onze oprechte excuses.’  Excuses voor dat ‘technische probleem’, dus.  Niet voor het fake news.  Wat zijn die linkse lulletjes die De Morgen lezen toch kritiekloze en domme meelopers, dat ze zoveel amateurisme pikken en er nog voor betalen ook…  En een gratis advies voor de man uit Erembodegem die zo ten onrechte beschuldigd werd:  ga naar een advocaat, en eis van De Morgen een schadevergoeding met drie nullen.  Ze zullen betalen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “De Morgen en blunder-Douglas: fake news voor gevorderden”

  1. Het straftste van al is dat dergelijke PoCo-propaganda schrijvelaars de loodzware arrogante pretentie torsen zichzelf…”opiniemakers”(sic) te wanen, net of wij onze opinie niet ZELF zouden maken en ze ker niet op basis van excrementen afgescheiden door gazettenpraat journaille of door hoernalisten van de sossenrode propagandatoeter S.R.T.

  2. Ratteke-Maurice

    Dat de grijze cellen aan het verschrompelen zijn bij Extreem Links wisten me al maar in zo een ver gevorderd stadium is angstwekkend

  3. Toch nog eens even de Libanese burgeroorlog aanhalen om te duiden met welke PLO de “extreem rechtse” Sportwehrgruppe Hoffman samen ging strijden.
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_van_Damour

  4. Van Beijer weet je nooit wat je moet geloven, net zoals bij De Morgen.
    Feit is wel dat er in dezelfde tijd als WNP in West Duitsland een gelijkaardige extreem rechtse militie bestond, Sportwehrgruppe Hoffman. Deze was echter geinfiltreerd en werd gemanipuleerd door de Stasi. Na het verbod in 1980 trok de harde kern naar Libanon om daar in de burgeroorlog samen met de PLO tegen Israel en Christelijke Falangisten te strijden. Maar dat lees je natuurlijk niet in De Morden.

Trending

%d