Rechtse vrije boek rukt massaal binnen op linkse Boekenbeurs

De linkse Boekenbeurs schakelde de extreemlinkse advocaat Van Der Velpen in om de decennialange boycot van rechtse uitgeverijen en boeken te kunnen handhaven, maar het mocht niet baten: dankzij de rechter wordt de antidiscriminatiewet toegepast, en werd de poort van de linkse Boekenbeurs opengebeukt voor de vrije meningsuiting.  Vanavond ga ik voor het eerst in 30 jaar als auteur van ‘Welkom in Vakbondistan’ met veel genoegen naar de openingsreceptie, op officiële uitnodiging van de Uitgeverij Egmont, met dank aan voorzitter Filip De Man die de discriminatie van Vlaamsnationale auteurs liet beëindigen.  En Egmont is niet alleen met het alternatieve, rechtse en vrije boek: ook de nieuwe uitstekende uitgeverij POLEMOS kan je er gaan bewonderen.

De stand van Egmont (Hal 1, stand 105) wordt natuurlijk hét symbool van de overwinning op de linkse politieke censuur.  De boycot van de voorbije jaren moet ingehaald worden, en dus is er een ruim aanbod aan activiteiten.  Uitgeverij Egmont maakte dat als volgt bekend:

Zoals het bericht vermeldt is er daarna ook de mooie stand van de nieuwe uitgeverij POLEMOS. Terwijl Uitgeverij Egmont resoluut mikt op een lezerspubliek dat behoort tot de rechtse Vlaamsnationale achterban van het Vlaams Belang, mikt POLEMOS op een publiek dat zich uitstrekt van het VB tot de rechtervleugel van N-VA.  Zij zijn te vinden in hal 4, stand 448.  Recent werd daar een boek uitgegeven over de strijd van een Iers regiment in Vlaanderen tijdens de Eerste Wereldoorlog, van de hand van historicus Jan Huybrechts, als Ierlandfan moet je dat zeker hebben. Vele rechtse rakkers zijn dus de voorbije jaren weggebleven, maar dit jaar is het devies: leve de overwinning, op naar de boekenbeurs!