Anne Frankstraat duikt op in wijk met Vlaamse schrijvers: Lanaken fusilleert Cyriel Verschaeve

Cyriel Verschaeve moet plaats ruimen voor Anne Frank. Dat is de beslissing die de gemeenteraad van Lanaken heeft genomen na de opgeklopte, totaal niet aan de orde zijnde ‘problemen’ rond de Cyriel Verschavestraat in de Limburgse gemeente van blauwe lafbek Marino Keulen (Open Vld). De bewoners ‘stemden’ voor de nieuwe naam, de Anne Frankstraat dus. Laat ons niet lachen! Dat onze Cyriel de juiste keuze maakte en de toekomst van een welvarend en onafhankelijk Vlaanderen boven de huidige dramatische consensus-natie België verkoos, maar daarnaast in de eerste plaats een gevierd Vlaams schrijver en dichter was en bovendien boodschapper van zijn geloof vanuit zijn ambt als priester, dat wordt teniet gedaan door enkele idioten die de geschiedenis willen herschrijven uit een soort van krampachtige en hysterische politieke übercorrectheid. In vaktermen heet dat revisionisme, maar goed, enkel rechtse rakkers mogen blijkbaar revisionist genoemd worden. Maar Anne Frank? Serieus? Bekijk de straten in de wijk: Felix Timmermans, Alfons Jeurissen, Stijn Streuvels, Albrecht Rodenbach, August Cuppens, Hendrik Conscience, Ernest Claes en Hugo Verriest. Allen Vlaamse schrijvers. Allen uitdrukkelijke verdedigers van de Nederlandse taal. Maar dan plots Anne Frank? Komaan zeg! Dat Amsterdamse kind heeft niets, maar dan ook NIETS te maken met de Vlaamse geschiedenis of met de Vlaamse cultuur. Buiten haar symbolische waarde inzake de Nederlandse jodenvervolging heeft ze zelfs niets essentieel verwezenlijkt. Nada, niente, NICHTS! Maar goed, de voorspelbaarheid in deze is té groot. Het is alsof een Patrick Janssensstraat plots zou veranderen in een Filip Dewinterstraat. Gewoon, omdat het kan, om wat te pesten. Zielig.

afs.png

jfp.png

6 comments

  1. Lanaken ; “Waar in bronsgroen eikenhout, het nachtegaaltje BALKT…..;” hoe bedenken ze het !

  2. Ongelooflijk! Cyriel Verschaeve heeft zoveel betekend voor de frontsoldaten en de Vlaamse Beweging!

  3. En het strafste van al; durf maar eens wat vragen stellen over het anne frank verhaaltje. Binnen de 5 minuten zal je er achter komen dat wij geen vrije meningsuiting hebben.

    1. Onder andere over de enkele passages die met een Bic beweerdelijk zouden bijgeschreven zijn ?

  4. Doordat de liberalen nooit de VLAAMSE ONTVOOGDINGSSTRIJD in hun programma hebben gezet …is het nooit een grote partij geworden .NVA KOMT UIT HET NIETS TOT DE GROOTSTE PARTIJ PLUS DE STEMMEN VAN BELANG …SNAPPEN ZE NU HET NOG NIET …DE MILJARDEN TRANSFER …VLAANDEREN IS AAN HET DOODBLOEDEN…

  5. Ons heer zag het schudde zijn hoofd en weende. ZIELIGE verraders van eigen volk

Comments are closed.