Mechelen: géén geld voor veiligheid ouderen, wél 20.000 euro voor boksclub ex-gedetineerde

Gisteren was het gemeenteraad in de stad van de Beste Burgemeester van de Wereld, Bart Somers (Open Vld). Mechelen dus. En daar werd beslist dat hulpbehoevende oudjes geen persoonsalarm krijgen, een investering die 36.000 euro in totaal zou kosten voor gans Mechelen, maar dat een boksclub uitgebaat door een ex-gevangenisklant en zijn vriend wél een subsidie ontvangen van 20.000 euro. De boksclub van Abdelkalek ‘Abdel’ El Oualkadi en Mustapha ‘Musti’ Lahrach heet Royal Gym en haalde de media in het verleden omdat het letterlijk hangjongeren van straat haalt en potentiële Syriëstrijders op andere gedachten brengt. Allemaal nobele bedoelingen, daar twijfelen we zelfs niet aan, maar het feit dat Abdelleke er tien jaar cel heeft opzitten en beide heren niet bevoegd zijn om een boksclub te runnen doet toch de wenkbrauwen fronsen. Enfin, sporten is gezond en al, dus het mag wat kosten. Maar waarom dan de financiering van de personenalarmen niet werd toegekend is onduidelijk. Dit toestel laat oudjes immers toe om met een druk op de knop de hulpdiensten te verwittigen wanneer er iets misgaat. Een toestelletje voor de veiligheid met andere woorden. Mechelen: elkaar op het gezicht slaan: + 20.000 euro, iemand het leven redden: – 36.000 euro. Zo gaat dat daar bij die Beste Burgemeester.

Citaat GVA.be:
Ex-portier Abdel El Oualkadi, Tonijn voor de vrienden, was geen doetje. Slagen en verwondingen, ontvoering, bendevorming, drugs. Toen hij negen jaar geleden als 30-jarige vrijkwam, had hij een derde van zijn leven in de cel gezeten.

bkm.jpg

4 comments

  1. Oesje, bokshandschoenen stonden ooit symbool voor het Vlaams Blok… :)

    1. Wat had je verwacht,juist door deze 2 gangsters hun goesting te voldoen in het “BOKSEN” om juist ” NIEUW VOER ” voor toekomstige gekleurde criminelen aan te trekken en te trainen. En niemand ziet er kwaad in wat EIGENLIJK WEL DE JUISTE BEDOELINGEN van die 2 wel zijn , het wordt “MOOI OMHULD” in het uitvoeren van deze zogenaamde “sport” om hangjongeren van straat te halen. Juist door deze uitvoering
      “HET BOKSEN “, zet juist TEGENOVERGESTELDE RESULTATEN neer. Iedereen weet toch dat gekleurde hangjongeren niets liever doen dan” UITLOKKEN ” om te kunnen “VECHTEN “. Als deze 2 ex-gedetineerden toch iets op poten had willen zetten voor hun straat crapuul , waarom dan niet iets NUTTIGER en ZINVOLLER voor de samenleving brengen?? Leer die hangjongeren eerst is over RESPECT en SOCIALITEIT en hoe ze zich MOETEN gedragen in onze gemeenschap, Want die OPVOEDING krijgen ze NIET mee van hun ouders die elke maand kindergeld ontvangen om hun jong op te voeden. Daar zouden die linkse partijen toch iets aan moeten doen, het zou ons veel geld besparen op dat gebied. Voor WAT ,hoort wat, toch ? Maar nee , de regering geeft nog liever subsidie voor crapule zaken dan voor ELEMENTAIRE NUTTIGE ONDERWERPEN voor HULPBEHOEVENDE oudjes in dit geval . Zet maar eens verborgen camera ‘s in die lokalen en volg het eens stiekem. Er is een spreekwoord dat zegt : Een vos verliest wel zijn haren, maar NIET zijn sluwe streken. Ik begrijp niet waarom jullie zo lomp zijn om dat NIET in te zien, welke OMWEGEN er worden MISBRUIKT en vooral dat er geld wordt WEGGEGOOID voor zo’n “NUTTELOOS “project !! EN ZEG NU “NIET” DAT IK “GEEN GELIJK ” HEB !!

Comments are closed.