Zogenaamd ‘racisme’ in besloten kring of op café binnenkort strafbaar in la Douce France

Macron en C° zijn nu weer iets uit hun hoed aan het toveren dat zeer schadelijk zal zijn voor de geestelijke gezondheid van de Fransen. Het gaat over het decreet nr. 2017-1230 van 3 augustus. En dat belooft weinig goeds. Bovendien kunt ge er gif op innemen – wanneer dat decreet gestemd zou worden – dat dat vroeg of laat ook op onze parlementaire  banken zal worden rondgedeeld.

Als het in Parijs regent, dan druppelt het weleens in Brussel, zo wordt gezegd. En vaak is dat ook het geval. In het verleden was de wet Moureau (racismewet) niets anders dan een goedkoop afkooksel van de Franse wet Gayssot, een communistisch politicus uit Béziers in het zuiden van Frankrijk. Deze communist – een elektricien bij de SNCF die het tot volksvertegenwoordiger schopte – haalde zijn mosterd dan weer uit de Wet Pleven (1972), de eerste wet in die categorie. Vele Franstalige politici, voornamelijk socialisten en blauwen, halen hun ‘inspiratie’ immers bij onze zuiderburen. Men zou eens de moeite moeten nemen om na te gaan hoeveel van onze ‘wetten’ eerder in Frankrijk werden gestemd, voornamelijk muilkorfwetten.

jfml.jpg

Wat houdt dat Franse decreet dan wel in? Smaad, laster, kwaadsprekerij, achterklap, diffamatie en vul maar aan (maar vooral: lees en denk ‘racisme’) wordt voortaan ook strafbaar wanneer dat in de privésfeer zal plaatsvinden. Een ietwat aangebrande mop over een andersgekleurde wordt dan vervolgbaar wanneer een ‘goede ziel’ dat gaat klikken. “Die neger naast mij heeft“, is al voldoende voor een PV.

Wij hebben altijd geleerd dat verraden en klikken uit den boze is en we zeker niet aan onze kinderen mogen leren. Macron en compagnie vinden verraden blijkbaar niet zo erg. Integendeel, ze willen dat het volk, hun familie, vrienden of buren verraden, wanneer die iets zouden vertellen dat niet in hun ziekelijke, politiekcorrecte geest, zou passen. Voor dat soort politici kan men alleen minachting opbrengen. Of misschien beter nog, compassie. Wanneer het volk al racistische trekjes zou vertonen, dan komt dat voornamelijk door situaties die zij hebben gecreëerd. Situaties die ze niet meer onder controle hebben.

Gaan we naar een samenleving waarin niemand elkaar nog durft aan te spreken? Het Oost-Duitsland van de 21ste eeuw!

4 comments

 1. Tricolore Mariane wordt Orwell, Jeanne D’ Arc draait zich om in haar graf….

 2. Doet denken aan de NAZI’s uit de jaren dertig-veertig. Waar zelfs kinderen hun eigen ouders gingen verraden… !!!
  Of hoe het (extreem) ‘ links-politiek correcte’ (veel duidelijker omschreven dan gewoon “politiek correcte”) gewoon de mosterd haalt bij Hitler & co, links fascisme…

  Cabaretiers edm zullen het nog moeilijker hebben.
  Familiefeestjes? Uit angst zullen er geen moppen meer getapt worden.
  Ook emails met eigen mening, worden dan gevaarlijk enzovoort…
  De media wordt nog meer gemuilkorfd en de geïnterviewden zullen nog meer nadenken alvorens hun gedacht te zeggen.

  Weer eens duidelijk dat de Franse politiek geen hout meer heeft om pijlen te maken en dan komt er het meeste onzinnings uit… alleen om de burgers te pesten, de advocaten en het gerecht werk te geven en de staatskas te spijzen… om nog meer vreemdelingen te kunnen binnenhalen en van alles gratis te voorzien.
  Wie weet zal Macron ook binnenkort met een wet of decreet afkomen dat alle rechtse partijen verboden moeten worden, tja alle gekheid kan tegenwoordig.

  1. Wat een kosher-nationalistisch gezever.

   U noemt de “nazi’s” maar zwijgt opvallend genoeg over de Soviet-Unie. Het communisme was duizenden malen meer onderdrukkend dan de Nationale Socialisten ooit waren (en dat in zogenaamde tijd van vrede). Vreemd dat u dat “vergeet” te vermelden.

   En ik denk dat het huidige links-liberale systeem eerder de mosterd haalt van het Soviet regime en de Stasi. En daar moeten ze niet veel hebben van Nonkel Adolf en het NS.

   En “links fascisme” bestaat niet. Het woord fascisme wordt maar in het rond gegooid door idioten die geen enkel idee hebben van wat fascisme nu eigenlijk is. Een beetje zoals het “racisme” woordje…

   En die (Duitse) kinderen die hun ouders verraden… als die ouders tegen de toenmalige Duitse staat waren (zeker in tijd van oorlog) dan waren die ouders verraders, niet die kinderen.

 3. Nou ja…niets nieuws. Het gebeurt in Duitsland al op vrij grote schaal en ook in Nederland. Zo niet direct via de rechter, dan toch wel via je werkgever.
  De EU is niets dan een totalitaire staat die, net als de DDR, of Hitlers Duitsland, alleen de touwtjes in handen kan houden dankzij dit soort geheime politie en/of verklikkers.
  En uiteraard is iedereen die een mening heeft die niet strookt met die van de EU een verrader van het ergste soort die meteen moet worden opgesloten. Eventueel na een gang naar het Europese OM dat er nu aankomt.


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

Comments are closed.