Het spierballengerol tussen de Spanjaarden en Catalanen komt stilaan in de laatste fase. Spanjool Rajoy trapt zaterdag de procedure op gang om de Catalaanse autonomie op te heffen (grondwetsartikel 155) en Cataloniëleider Puigdemont zal daarna de onafhankelijkheid van Catalonië uitroepen. In die volgorde. Geen dialoog dus, maar harde daden en woorden. En dat gaat nog vonken geven. Want Rajoy zal het niet nalaten, om mannen in camouflagepak naar het noordoosten van zijn land te sturen en aan de beelden vanop de dag van het referendum-dat-nooit-plaatsvond te zien gaan de Catalaanse onafhankelijkheidsmannen en -vrouwen zich niet laten doen. En daar heb je baas van Vlaanderen Geert Bourgeois (N-VA) weer: “De EU moet tussenbeide komen nu de autonomie van een belangrijke regio in een lidstaat afgenomen dreigt te worden. Immers, Artikel 4 van het EU-verdrag erkent uitdrukkelijk de politieke en constitutionele basisstructuren, waaronder die voor regionaal zelfbestuur.” Hoppa! Nog iemand uit dit onland waar Rajoy boos op kan zijn. De Belgische ambassadeur in Madrid klopt dezer dagen overuren nu hij na de uithaal van eerste minister Charles Michel aan de presidente mag gaan uitleggen wie in feite Geert Bourgeois is en waar ie zich mee bemoeit. Caramba! De Estrella Damm staat al klaar.

scg.png

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Spanje: “Geen autonomie meer!”, Catalonië: “Onafhankelijkheid!”, Bourgeois: “EU, help!””

  1. De minister-president van de Vlaamse Zandbak – pardon, het Vlaams parlement – zegt weer eens A, maar vergeet weer eens B te zeggen. Waarom maakt hij niet terstond gebruik van het door de EU aangereikte verdragsartikel 4 en roept hij niet de Vlaams-nationalistische meerderheid in zijn parlement op om samen de stap naar Vlaamse onafhankelijkheid te zetten. Waarom zou in Vlaanderen niet kunnen wat in Barcelona op komst lijkt te zijn? Om de separatisten van 1830 te parafraseren: Vlaanderen zal vrij zijn of zal niet niet zijn!

Trending

%d