Het nieuws werd ondergesneeuwd door de heisa rond de –mogelijke- onafhankelijkheid van Catalonië, maar zondag zullen er belangrijke parlementsverkiezingen plaatsvinden in Oostenrijk.  De peilingen wijzen alvast uit dat Strache’s Vrijheidspartij (FPÖ) ondanks de gebruikelijke lastercampagnes de tweede van het land wordt, na de centrumrechtse Volkspartij (ÖVP). De kans is groot dat beide partijen een coalitie gaan vormen.

Herinner u de omstreden presidentsverkiezingen van vorig jaar, Het voorlopige eindresultaat gaf FPÖ-kandidaat Hofer toen 51,9% van de stemmen. De 14% stemgerechtigden die per brief stemden werden echter pas de dag erna geteld, waardoor het nog onzeker bleef wie zou winnen. Uiteindelijk won Van der Bellen nipt met 50,3%. Op 8 juli zou Alexander Van der Bellen de functie van uittredend president Heinz Fischer overnemen.

Op 1 juli besliste het Grondwettelijk Hof toen terecht dat de resultaten van de tweede ronde ongeldig waren wegens onregelmatigheden bij het tellen van de stemmen, waardoor de tweede ronde moest worden overgedaan.  Op 4 december werd de tweede ronde uiteindelijk opnieuw gehouden. De eerste uitslagen gaven winst voor Van der Bellen tegenover de vorige stembusgang, waarna Hofer (iets te snel naar onze bescheiden mening) zijn nederlaag toegaf.

Gezien de wel zéér sterke score van Hofer vorig jaar, verwachten we dan ook dat zijn partij, de FPÖ, zondag voor een verrassend resultaat zal zorgen.

Wij zullen het zondag alvast opvolgen!

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: