Een aantal voorname conservatieve denkers hebben in Parijs een manifest op de wereld gebracht, waarin men een andere visie op Europa uit de doeken doet. Ondertekenaars zijn o.a. de Britse filosoof Roger Scruton, de Nederlandse historicus Bart Jan Spruyt en de Vlaamse jurist Matthias Storme. Het manifest valt op door de stevige kritiek op de huidige Europese politiek die geconstrueerd wordt door de Europese Unie en men verwijt haar een centraal geleid imperium te zijn, van geld en verordeningen, afgedekt met gevoelens van pseudo-religieus universalisme. Het hele manifest bevat 36 standpunten en is op de webstek the thrue europe in zijn volledigheid te lezen.

Het is een niet misverstane boodschap die men wil afgeven en spreekt zelfs van ‘een vals Europa bedreigt ons.’ En dat ‘Europa behoort ons toe en wij horen bij Europa.’ Tegenover de huidige politiek van de Europese Unie en vele overheidsinstanties, zet men zaken als de democratische natiestaten, het huwelijk waaruit kinderen komen, de Europese beschaving en het christendom. Een tweetal noemenswaardige standpunten uit het manifest;

We moeten het echte Europa verdedigen
4. Dit is een doodlopend pad. De grootste bedreiging voor de toekomst van Europa is noch Russisch avonturisme noch moslim-immigratie. Het ware Europa wordt vooral bedreigd door de wurggreep die het valse Europa heeft op onze verbeelding. Onze naties, en onze gedeelde cultuur worden uitgehold door illusies en zelfbegoochelingen over wat Europa is en moet zijn. Wij willen weerstand bieden tegen deze bedreiging van onze toekomst. Wij zullen het ware Europa verdedigen, ondersteunen en ervoor opstaan, het Europa waartoe wij allen in waarheid behoren.

Het ware Europa onze toekomst
35. We verwerpen de stelling dat er geen verantwoordelijk alternatief zou zijn voor de kunstmatige, zielloze solidariteit van een eengemaakte markt, transnationale bureaucratie en glad vermaak. Brood en spelen zijn niet voldoende. Het verantwoordelijke alternatief is het ware Europa.

//platform.twitter.com/widgets.js

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d