[VIDEO] Wil Friesland ook onafhankelijk worden?

Een journalist van de Nederlandse omroep Powned ging deze week in Friesland op bezoek om eens te bekijken hoe de Friezen staan tegenover het afscheiden van Nederland en dan verder te gaan als onafhankelijk land. Dergelijk nieuws verschijnt in het licht van de enorme beweging die in Catalonië is ontstaan en het referendum dat daar de afgelopen week is gehouden. Ook de Koerden zijn in Noord-Irak naar de stembus te gaan om te stemmen voor of tegen onafhankelijkheid. Maar hoe zit het dan eigenlijk met de nu Nederlandse provincie Friesland?

2 comments

  1. In de bodem van de waddenzee zit nog heel veel aardgas. Tot nu toe is daar nog niets mee gedaan omdat de visjes de bibberitus zouden kunnen krijgen aardbevingen. Doch als Friesland deze velden zou gaan exploiteren zou Friesland zichzelf prima financieel kunnen bedruipen en wellicht de rijkste provincie van Nederland kunnen gaan worden. Ze moeten dan natuurlijk wel de provinciegrenzen serieus gaan bewaken vanwege allerlei ‘vluchtelingen’ die dan willen mee profiteren.De lokale overheden in Friesland hoeven dan ook geen beroep meer te doen op Haagse subsidies uit de ‘Algemene uitkering’ wat ook weer een stukje koopkrachtverbetering veroorzaakt voor de inwoners van de overige 11 provincies. Dus een win-winsituatie voor alle friezen èn overige Nederlanders. Gewoon doen dus ! Te beginnen met een referendum en laten we hopen dat het dan netter gaat dan in Catalonië.

Comments are closed.