Hoera, het is gebeurd:  de jaarlijkse ‘Boekenbeurs’ in Antwerpen werd door de rechter in Antwerpen veroordeeld wegens politieke discriminatie, en moet volgende maand een stand geven aan Uitgeverij Egmont.  Dat betekent ook dat voor het eerst in bijna 40 jaar opnieuw een boek van een Vlaams Belang-politicus op de Beurs zal te vinden zijn. 

Een mooie overwinning voor het Vlaams Belang en zijn advocaat Luc Deceuninck, een pijnlijke nederlaag voor de organisator van de Boekenbeurs, Boek.be, en haar advocaat, de linkse extremist Vander Velpen.

In de nasleep van mei ’68 werd de cultuursector in Vlaanderen, inclusief de boekhandel, voor een belangrijk stuk gekaapt door cultuurmarxisten.  Ook de Antwerpse Boekenbeurs werd helaas een dogmatisch en verkrampt bolwerk, waar enkel de juiste politiekcorrecte meningen welkom waren.  In de jaren ’80 slaagde de jonge Filip Dewinter erin het rode bastion voor een eerste keer te doorbreken: hij stelde tijdens de Boekenbeurs één van zijn nieuwe boeken voor.  Knokploegen van de PVDA en het zogenaamde ‘Anti Fascistisch Front’ bestormden de zaal, met stilzwijgende tostemming van de organisatoren van de Boekenbeurs, in een poging om Dewinter het spreken te beletten.  Het bekwam hen slecht: de Antwerpse militanten van het Blok, waaronder ikzelf, waren op de afspraak, en de extreemlinkse activisten tegen vrije meningsuiting werden de zaal uitgedreven;  Dewinter kon rustig zijn boekvoorstelling afwerken.  De vrije meningsuiting voor nationalisten had een eerste keer gezegevierd op de linkse censuur.

Uw dienaar (rechts) met Jef Elbers (links), bij de voorstelling van zijn vertaalde boek door Uitgeverij Egmont. Dit jaar dus ook op de Boekenbeurs!

Maar de linkse organisatoren van de boekenbeurs waren vastbesloten om ‘stoute’ meningen te weren, en bedachten dus een truuk: uitgeverijen die een boek wilden presenteren moesten voortaan lid zijn van de organiserende club, en over de aanvraag tot lidmaatschap werd voortaan gestemd.  En zo konden aanvragen tot lidmaatschap afkomstig van de uitgeverij Egmont steevast door een meerderheid van linkse uitgeverijen weggestemd worden – zonder opgave van reden, ook al voldeed Egmont aan alle objectieve voorwaarden.  De situatie was des te schandaliger omdat geen enkel bezwaar werd gemaakt tegen de aanwezigheid van uitgeverij EPO, de ‘huisuitgeverij’ van de stalinistische PVDA, die bv. boeken presenteerde ter verheerlijking van massamoordenaar Stalin…

Ironisch genoeg werd die ondemocratische handelwijze van de Boekenbeurs onmogelijk gemaakt door een stokpaardje van links:  de komst van de antidiscriminatiewetgeving in 2003.  Om een verdere discriminatie van rechtse Vlaamsnationalisten mogelijk te maken werd in die wet aanvankelijk discriminatie op basis van politieke overtuiging niet verboden, maar ik trok als advocaat voor Vlaams Belang-kopstukken Frank Vanhecke, Jurgen Ceder, Gerolf Annemans en Filip Dewinter naar het toenmalige Arbitragehof en kreeg gelijk met het Arrest nr. 157/2004 van 6 oktober 2004:  ook discriminatie op basis van politieke overtuiging was voortaan in België verboden.  De houding van de Boekenbeurs werd dus onwettig, maar daarvan trokken zij zich niets aan: de uitsluiting ging verder.

In de jaren nadien stelde ik het Vlaams Belang voor om de volgehouden discriminatie aan te vechten op basis van de antidiscriminatiewetgeving.  De wet voorziet de stakingsvordering: een eenvoudige en snelle procedure die doortastend een discriminatie, zoals het verbod op deelname aan de Boekenbeurs, kan stoppen.  En dit jaar was het dan zover en werd de zaak voor de rechter gebracht.  Organisator Boek.be nam als advocaat Vander Velpen, een statement dat kan tellen: een linkse extremist die de vrije meningsuiting van rechtse mensen fanatiek wil inperken, en daarom ook betrokken was bij het totalitaire verbod van het Vlaams Blok in 2004.  Maar het hielp hen niet:  deze keer paste de rechter de wet correct toe.  Uitgeverij Egmont moet een stand krijgen op de volgende Boekenbeurs, zoniet krijgt Egmont een dwangsom van 500.000 euro.  In een eerste reactie laat Boek.be weten dat ze het vonnis gaan naleven.  En hopelijk intern de rekening presenteren aan de verkrampte dwazen die het tot dit beschamende proces hebben laten komen…

Net als vele andere Vlaamsnationalisten ben ik de voorbije jaren principieel weggebleven van de Boekenbeurs vanwege de gevoerde linkse censuurpolitiek.  Maar dit wordt dus het jaar van de vrijheid van denken en de herintrede van het dissidente boek.  Laten we er een groot feest van maken:  het feest van de overwinning van de vrijheid op de linkse censuur!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “Boekenbeurs verliest: uitgeverij Egmont moet toegelaten worden mét VB-auteurs”

 1. Geweldig goed nieuws! Het recht heeft gezegevierd en dat is tegenwoordig zeldzaam in ons z.g. ‘vrije’ Westen…

 2. ============== [wfor1344:21]
  N1. Mooi, gefeliciteerd, vrijheid van meningsuiting gaat boven alles in het vrije blanke westen, totdat alle westerse vrijheden dus weggestemd worden door een despoot, dictator, invasie buitenlands leger of binnenlandse militaire coup.


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

 3. De kop deugt niet. Er hoort te staan:

  Boek.be veroordeeld, Boekenbeurs wint.

 4. Liliane Stinders Cottenie

  Liliane Cottenie 3okt.2017 Van harte gefeliciteerd met deze overwinning op de correcten en eindelijk kunnen wij ook weer naar de boekenbeurs die ons zovele jaren ontzegd was.Eindelijk een rechtvaardige Rechter, het gaat nog goedkomen met onze Justitie


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

 5. Ratteke-Maurice

  Proficiat , Linkse lafheid wordt aan de schandpaal genageld. Lang leve Vlaanderen met echte Vlamingen

 6. Mooie reactie van links ‘Het is niet omdat je boeken drukt en uitgeeft, dat je een uitgeverij bent …’ Inderdaad, je bent maar een uitgeverij als links het bevestigt, net zoals je maar een mens bent als links er mee instemt, of hun broeders van de Islam.

  1. Welkom in bizzaro-land!


   https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

Trending

%d bloggers liken dit: