Collard (FN) post foto slachtoffer IS: parlement heft onschendbaarheid op voor vervolging

Gilbert Collard (1948-) begon nog maar net aan zijn tweede mandaat in het Franse parlement, of zijn onschendbaarheid werd al opgeheven. De reden daarvoor is halucinant.

mmlpgc.png

In de vorige legislatuur vormde hij samen met Marion Le Pen-Maréchal de tweekoppige FN-BM-fractie. Beroepshalve is hij advocaat, ingeschreven aan de balie van Marseille. Als advocaat behoort hij zeker tot de top-10 van Frankrijk. De briljante strafpleiter pleitte in het verleden al voor Laurent Gbagbo (president van Ivoorkust), Charles Pasqua (gewezen minister en verkoopsdirecteur bij pastisproducent Ricard), Marine Le PenValérie Bègue (ex miss France), Paul Aussaresses (militair) en Richard Virenque (wielrenner) in de zaak Festina. Hij trad ook op in het beruchte omkoopschandaal Valenciennes / Olympique de Marseille / Tapie, en in het even beruchte proces rond de grafschendingen van het joods kerkhof van Carpentras (Vaucluse).

Op woensdag 27 september jongstleden beslisten 22 ‘collega’s’ (waaronder 17 van de lijst Macron), om Collard zijn parlementaire immuniteit op te heffen. Alleen het extreemlinkse parlementslid van de lijst La France Insoumise (partij van Jean-Luc Mélenchon), stemde tegen.

Had Collard losse handjes? Had Collard in de kas gegraaid? Had Collard iemand een uppercut verkocht? Had Collard documentjes vervalst. Wel neen, de feiten die hem ten laste worden gelegd zijn veel erger, echt onaanvaardbaar! De ‘schurk’ tweette namelijk een afbeelding van een slachtoffer van islamterreur…

gcffe.jpg

Het parket van Nanterre, zowat het meest linkse van Frankrijk, wil de volksvertegenwoordiger laten vervolgen voor het “verspreiden van gewelddadige beelden“. De vraag om de opheffing van onschendbaarheid dateert al van 2015, maar werd door het vorige parlement terecht weggestemd. Met wat houden die excellenties zich in godsnaam bezig? Komt er een tijd dat het verspreiden van beelden erger is dan de feiten zelf? Het ziet er zo naar uit. Zum kotzen!

3 comments

 1. Maar die foto van het “syrische dode kind op strand” kan dan weer wel. Sterker nog; dat werd door de strot van het Volk geramd om de immigratie-invasie te rechtvaardigen.

  http://morningmail.org/kurdi-boy-used-as-prop/

  De foto van de aan stukken gescheurde 11 jarige Ebba Akerland (aanslag Stockholm) kan je nergens plaatsen. En je moet heel hard zoeken als je die wil vinden.

  https://www.reddit.com/r/The_Donald/comments/64glh7/her_name_was_ebba_akerland_she_was_only_11_yrs/

  Vreemd hoe dat werkt, hé…

 2. Worden kookprogramma’s dan ook voortaan geschrapt in la Douce France ? Immers, een biefstuk braden, een bloederig stukske van een runderlijk, is toch OOK “gewelddadig”, zeker als het nog bloedrood “bleu” uit de pan komt, “bien cuit” kan nog net….

 3. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Het verspreiden van gewelddadige beelden is strafbaar??? Laten we bij de “afrekening” deze “elites” niet vergeten. Waar blijven de Fransen?

Comments are closed.