Een Nederlandse verslaggever van de Engelstalige nieuws- en opiniezender Red Ice TV, heeft een korte reportage gemaakt over de IJzerwake van dit jaar. Voor de camera vertellen o.a. pastoor Erik Jacquemen en Florens van der Kooi van Voorpost over de achtergronden van de IJzerwake. Ook zijn er een aantal toespraken te zien, waaronder die van IJzerwake-voorzitter Wim de Wit. De reportage duurt ongeveer 15 minuten en is hieronder te bekijken;

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “[VIDEO] Nederlandse reportage over de IJzerwake 2017”

 1. Dit bevestigt – helaas! – weer maar eens het cliché van de Nederlander die zijn eigen kennis van Vlaanderen (alsook van de Engelse taal) schromelijk overschat.
  Voor zoveel zelfoverschatting bestaat zelfs een “wetenschappelijke” naam: het Dunning-Kruger-effect.
  Een gebrek aan taal- en wereldkennis had echter nog door degelijk opzoekingswerk (Google!) verholpen kunnen worden … Quod non. Zelfs de achternamen van de geïnterviewden zijn – op belachelijke wijze – verkeerd gespeld.
  Ik kan mij voor de rest alleen maar aansluiten bij Eddy en Hector.
  Na “Iron” Wake moet de Herr Flick-imitator maar eens een reportage aan “Laundry” Day wijden …


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

 2. Ik stel me wel de vraag waarom een “kaaskopke” iedereen in het Engels aanspreekt en wat me nog ergert bovenop is het feit dat alle gevraagden nog in die taal reageren. Vandaar alle lof voor onze Noord-nederlandse kameraad van Voorpost die zich daar niet laat aan vangen…en dit is alleszins geen detailkritiek.

 3. Merkelijk beter dan onze (?) TV-zenders en in elk geval merkelijk langer? Toch een tikkeltje te weinig aandacht voor “gewone” IJzerwakers (b.v. KVHV en VVB). En wie maakt die ijzige TV eens diets (…) dat onze IJzerwake niks vandoen heeft met “iron”, maar alles met de “river” IJzer waarlangs in 1914 die verschrikkelijke wereldoorlog is begonnen? Detailkritiek, want voor de rest: bravo!

Trending

%d