N-VA in Vlaanderen: “Geen communautaire eisen!” N-VA in Catalonië: “Vlaanderen onafhankelijk!”

Ons communautaire lot hebben we niet in eigen handen… Bam! Met deze dooddoener trekt Bart De Wever, spits, middenvelder, verdediger, laatste man, doelman, trainer, voorzitter, stadionbeheerder, materiaalman en hoofdsponsor tegelijkertijd van de “wij willen dé centrumpartij worden” N-VA de campagne op gang van de verkiezingen nà de gemeenteraadsverkiezingen. Nu ja, campagne. Hij zet de puntjes die we al lang kennen op de i. Of misschien wil hij écht wel dat ranzige nationalisten vooral niét voor zijn partij stemmen.

Maar wat nu? Net op dezelfde dag van deze uitspraak van de salonflamiganten-goeroe trekken 3 van zijn parlementsleden door de Catalaanse straten voor… Vlaamse onafhankelijkheid. Daar val je toch van achterover? En wie waren die durvers dan wel? Even overlopen: tandartsassistente, poppemieke, schepen en meestromer-op-de-golf-van-succes Sofie Joosen uit Duffel, federaal volksvertegenwoordiger Peter Luykx uit Lommel (een man met wat ons betreft de juiste drijfveer gezien het repressieverleden dat zijn familie te beurt viel), Jan Van Esbroek Vlaams volksvertegenwoordiger, deelsenator en eveneens sinds jaar en dag Vlaams Beweger (oud-VuJo’er en een man met een gezonde afkeer van politieke kameleon en übernar Bert Anciaux).

Samen met Mark Demesmaeker, zetelzitter in de Europese praatbarak, schreven de twee laatsten in juni nog een pleidooi-achtig artikel op de N-VA-webstek over en voor de onafhankelijkheid van Catalonië.

vhvl.png
In Vlaanderen schuift de N-VA het communautaire aan de kant, in Catalonië pleit de partij onomwonden voor de Vlaamse onafhankelijkheid… Wie kan er nog volgen?

Maar wat een spreidstand is dat toch steeds bij die partij? En het probleem wordt al sinds het begin van de debatten binnen de Vlaamse Beweging bij naam genoemd door de nieuwe tsjeven: draagvlak, draagvlak, draagvlak. Daar komen de wel-willen-maar-niet-durven-laat-staan-kunnen-nationalisten van de N-VA steeds weer mee weg. Dat zeggen de peilingen en dat zeggen de vele domme reacties van de argumentloze bangerikken die tijdens discussies beweren N-VA te stemmen.

Wij hebben geen spreekrecht binnen de grootste partij van Vlaanderen, daar zijn we te rechts, te anti-liberaal en te eerlijk voor en misschien ook wel te lelijk. Maar mochten we stiekem een zegje hebben, dan zouden we voorstellen om de tientallen miljoenen die de N-VA heeft opgepot (een jaar geleden zo’n 22,5 miljoen euro volgens beurs.com) in te zetten om het draagvlak voor een volledig onafhankelijk Vlaanderen te creëren. Nét zoals hun goede vrienden, Catalanen dat op die manier gedaan hebben. Of denken de genieën aan de top van de N-VA nu werkelijk dat dat draagvlak in Catalonië er vanzelf gekomen is? (soms denken we van wel als je ze bezig hoort)

Maar goed, Barbara Pas van het rassiestische en fassiestische Vlaams Belang, heeft haar vragen al klaar, zo zei ze gisteren op de VB-familiedag in Limburg, voor de N-VA-helden in het federaal parlement aangaande het referendum op 1 oktober aanstaande, waar de Catalanen mogen beslissen over hun Independència. De hypocrisie en tweedracht binnen de Vlaams-‘nationalistische’ partij zullen dan ongetwijfeld weer hoogtij vieren en het benieuwt ons naar hun argumenten over het bewuste referendum. Maar ja: draagvlak hé jongens! Draagvlak.

3 comments

 1. Als je door al die grendels en twee derde meerderheden de federale staat op korte termijn niet kan omvormen tot een confederale staat, en je hebt de mogelijkheid – mits incontournable te zijn – om de federale staat politiek Vlaams te kleuren (en dit op te leggen aan Wallonië en Brussel), dan is dat een terechte keuze.

 2. Ze zijn bij NVA ook niet gek natuurlijk. De peilingen zijn goed, alle stemmen voor VB zijn waardeloos wegens het cordon en dank zij de NVA zijn de sossen en de groenen niet aan de macht.
  Wat is het alternatief ? Zelfs ls het VB 35 % zou halen ten koste van de NVA dan zitten we door dat cordon de volgende regering weer met sossen, groen en de tsjeven in de regering, en misschien nog de blauwen erbij. Is dat dan beter?
  Het is de cholera of de pest voor het ogenblik, dus toch maar beter eieren voor je geld kiezen, als je dat nog kiezen kunt noemen.
  Als NVA echt ballen had dan maakten ze een rechts blok met VB en blauw, Dan pas zouden we op tafel kunnen kloppen.
  Maar ja, ‘t is prettig aan de vetpot natuurlijk…

 3. N-VA blijkt NOGMAALS voluit “Nooit-Vlaamse-Actie” te betekenen ! Hoe kartonnen vlamingskes diets te maken dat zij dienen gepromoveerd te worden tot betonBLOK-Vlamingen, wil onze Vlaanderen Vrijstaat eindelijk kunnen geboren worden ? Wij willen toch niet dat een het tricolore “ezelsdracht” zou BLIJVEN. Een explosieve bewustmaking ter zake via sociale media lijkt de enige gangbare route, overwegende de vijandige, met tricolore smurrie bekladde propaganda der PoCo-media.

Comments are closed.