Is het tunnel of tunnél,” vroeg een zelfvoldane journalist ooit aan VDB. De beenhouwer-politicus – hij was niet op zijn mondje gevallen – antwoordde gevat: “is het pummel of pummél?” Dat was een tijd dat men nog met een gerust gemoed door Brussel kon rijden, zonder de vrees dat er brokstukken op uw carrosserie zouden vallen.

Geen enkele tunnel zal de komende drie jaar gesloten worden,” vertelde de socialist Pascal Smet in 2016. En nog: “We gaan een studie lanceren om te bekijken hoe Brussel zich op lange termijn kan organiseren zodat we minder tunnels nodig hebben. Het dossier is niet rijp om dat vandaag te beslissen, daar heb je meer ‘spoorwegaanbod’ voor nodig“. Spoorwegaanbod? Een ondergelopen spoorwegaanbod?

Wat is dat toch in Brussel? Wagens verdwijnen in de grond, tunnels worden om de haverklap gesloten en de spoorwegtunnels lopen onder water.

bhh.jpg
Zinkgat in Brussel.

Het decennialange wanbeleid van de Brusselse excellenties zorgt ervoor dat de mobiliteit in Brussel dramatische vormen begint aan te nemen. Politiek Brussel leeft naar de geest van de uitspraak van Jean-luc Dehaene: “de problemen oplossen als ze zich stellen“. Voor sommige zaken is dat misschien wel mogelijk, maar niet voor afbrokkelende tunnels en ondergelopen treinstations.

bhh4.jpg
Geen grot in de Ardennen, maar een doorsnee tunnel in Brussel.

De eerste tunnels dateren al van voor de Wereldtentoonstelling in 1958,” is een vaak gehoord excuus. Sommige tunnels in Parijs, Lyon (heel druk) of andere grote steden zijn even oud of ouder, en worden meer gebruikt.

Het probleem is dat Brussel niet vooruitziend is, op geen enkel vlak. Bovendien was (is) het departement Mobiliteit vaak in handen van bakfietsadepten: eerst fietspaden, dan pas de wagens. Achtereenvolgens waren Robert Delathouwer (SP), Pascal Smet (sp.a), Bruno De Lille (Groen!) en opnieuw Pascal Smet aan zet op de departementen die instaan voor de tunnels. Groen en rood op mobiliteit is om miserie vragen.

bhh2.jpg
Nog een zinkgat in Brussel.

Vaak ergeren we ons dat tunnels op de Brusselse Kleine Ring om 22 uur al gesloten zijn, terecht. Eerst dachten we nog dat er dan noodzakelijke werken plaatsvonden. Niets van! Naar verluidt loopt daar dan één mand in rond, met notaboekje en schrijfgerief, om te noteren waar het mis kan lopen… In noteren zijn ze goed, in herstel- en restauratiewerken blijkbaar veel minder.

Het zijn inderdaad geen pumméls, wel pummels!

bhh3.jpg
Spoorweg of kanaal? Uiteraard ook in Brussel…

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Hellegat Brussel: instortende tunnels, overstromende spoorwegen en zinkgaten”

 1. Er is een reden dat links vaak bralt over hun liefde voor anarchie en chaos. Het zijn namelijk een stelletje incompetente idioten.

 2. Ze hebben de VLAMINGEN afgestoten….wel onze portemonnee is ook GESLOTEN.
  Weet Je nog de loketten van Nolfs in Schaarbeek?De Hoofstad dat geen verbinding heeft met het rijkste Gewest VLAANDEREN …ze willen wel een Eurovoetbalstadion… op VLAAMSE grond om dan met Franse chichie in de kijker te lopen

 3. Ze zijn daar natuurlijk aan het wachten tot de volgende ronde staatshervorming, dan kunnen ze weer 500 of zelfs meer miljoenen euro laten wegvloeien naar de eeuwige zinkput die Brussel aan het worden is.

 4. … één manD in rond … ?
  Wat zeker is : zelfs met een héél grote mand vol briefjesgeld komt Brussel niet toe om de essentiële infrastructuur wat op te kalefateren !
  Denk alleen maar aan Brussel Centraal waar amper 6 treinen door kunnen rijden en het justitiepaleis in de steigers en gesloten musea…
  Uiteraard valt er nog wat aan fraudeboetes (aan 309%) te innen bij ps- en andere Brusselse bonzen. — Wanneer komt dat terugvorderingsoverzicht in de gazetten ?


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

 5. Als mijn geheugen mij niet in de steek laat, was die grappige uitspraak over tunnel en pummèl niet van VDB, maar van de Antwerpse humorist-burgemeester Lode Craeybeckx.

Trending

%d bloggers liken dit: