Tom Zwitser van de uitgeverij de Blauwe Tijger sprak afgelopen week met kunstenaar Jef Elbers over zijn vertaling ‘De ontscheping‘. Dit is een boek van de Franse schrijver Jean Raspail dat voor het eerst in 1974 verscheen en in 2011 in Frankrijk werd heruitgegeven. Het boek is door Jef Elbers vertaald en verscheen in 2016 voor het eerst in het Nederlands. In het gesprek voegt Elbers een aantal prikkelende en provocatieve gedachten toe die liggen achter de keuze om juist dit boek te vertalen.

Veel interessante onderwerpen komen in het boek aan de orde, zoals de waanideeën van multicultuur en de culturele vermenging, maar natuurlijk ook de kernvraag over de vloedgolf aan immigranten die naar Europa komen. Hierover geeft Jef Elbers in het gesprek de nodige duiding, ook puttend uit zijn eigen leven in de Brusselse deelgemeente Schaarbeek. Het hele vraaggesprek duurt een klein uur.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d