Angela Merkel tijdens verkiezingsbijeenkomst uitgejouwd

Twee dagen geleden trad de Duitse bondskanselier Angela Merkel tijdens een verkiezingsbijeenkomst van de Christlich Demokratische Union (CDU) op voor het verzamelde publiek in de stad Brandenburg an der Havel in het oosten van Duitsland. Ze werd gedurende haar 40 minuten durende optreden door de menigte op een luid fluitconcert getrakteerd. Het was onmogelijk voor de mensen die wel iets wilden horen, om iets van de inhoud van de toespraak mee te krijgen. Op 24 september vinden er landelijke verkiezingen plaats voor zetels in de Duitse Bondsdag en de CDU van Merkel hoopt hoge ogen te gooien.

In deze kleine stad in de deelstaat van Brandenburg had Angela Merkel verwacht haar eigen achterban en geïnteresseerden te kunnen toespreken. Die waren ook aanwezig, maar er waren ook flink wat boze burgers komen opdraven die hun ongenoegen over het beleid van de Duitse regering lieten blijken. Merkel probeerde het protest te negeren en bleef stug doorpraten en grapte daarbij nog dat men ‘geen problemen oplost door te schreeuwen, maar enkel door aan te pakken’.

Het protest werd echter alleen maar luider en de demonstranten kwamen ook steeds dichterbij het podium staan. Men ontrolde daarbij een spandoek met het opschrift ‘Asylbetrug macht uns arm!’ (asielbedrog maakt ons arm) en men riep ‘Merkel-muss-weg’. (Merkel moet weg) Het werd toen duidelijk dat er zich onder de demonstranten activisten van de nationalistische partij NPD (Nationale Democratisch Partei) bevonden. Dat is een bekende oppositiepartij die zeer kritisch is over de open grenzen politiek van Angela Merkel.

De lokale afdeling van de NPD laat op de eigen webstek over deze actie weten, hiermee een creatief protestgeluid tegen het beleid van Merkel te laten horen. Men spreekt van Merkels brandgevaarlijke welkomspolitiek, die zou volgens de partij door veel Brandenburgers niet worden gewaardeerd. Ook zou volgens de partij Merkel verantwoordelijk zijn voor de komst van terroristen en andere tikkende tijdbommen naar Duitsland.

3 comments

  1. Het was een waardige Vlaamse yzerwake en daarvoor dank aan Lieve van
    Onckelen en al haar medewerkers en een pluim voor al de aanwezigen en waar zaten die andere zogezegde Vlamingen ???

  2. TERECHT want wat zij op haar xenofiel, politiek-correct ontaard geweten heeft…..

Comments are closed.