In Ieper werd gisteren voor de 16e keer de Vlaamsnationale manifestatie IJzerwake gehouden. Duizenden Vlaamsgezinden verzamelden aan het monument voor de gebroeders van Raemdonck, die exact 100 jaar geleden in 1917 sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zij waren actief in de Frontbeweging, de voorloper van de huidige Vlaamse beweging die opkomt voor Vlaamse onafhankelijkheid en voor het behoud en de bescherming van onze Vlaamse en Europese identiteit.  Op een zonovergoten weide werd met beeld, tekst, samenzang en bloemenhulde eer betoond aan de duizenden Vlaamse soldaten die in de Westhoek sneuvelden. De Vlaamsgezinde boodschap wordt daarnaast traditioneel verwoord in twee toespraken, gevolgd door de succesvolle eerste editie van ‘Ijzerfolk’.

De eerste redenaar was gastspreker Jan van Malderen, succesvol zakenman en consultant, en oud-voorzitter van het Vlaamsgezinde netwerk Pro Flandria. In een bevlogen stijl nam hij geen blad voor de mond. België is een ‘failed state’, een mislukte staat dus, geteisterd door de maffia van de PS, de corruptie van de systeempartijen, de verraders van de cultuurmarxisten in onderwijs, media en politiek, met als spin in het web het hof van Laken. De enige uitweg uit het moeras is de Vlaamse staat. De weide reageerde enthousiast en gaf Van Malderen een staande ovatie.

De tweede spreker was Wim de Wit, voorzitter van de organiserende IJzerwake zelf. Hij zette de Vlaamsgezinde bakens uit voor de komende maanden. De Walen willen een stuk Grimbergen annexeren voor een voetbalstadion: De Vlaamse regering moet dat megalomane Eurostadion nu definitief afvoeren. Brussel probeert ook de Vlaamse luchthaven van Zaventem te saboteren: dat moet verhinderd worden. En het einddoel moet duidelijk de Vlaamse onafhankelijkheid zijn.

Na een jaar van moslimterreur en islamgeweld was er ook een uitgebreide boodschap rond immigratie, met een evenwichtig pleidooi voor gesloten grenzen, assimilatie én een zelfbewustere Vlaamse identitaire opstelling. ‘ De massale immigratie heeft ondertussen grote groepen vreemdelingen in onze samenleving gebracht. Jarenlang heeft de politieke elite de multiculturele wonde laten etteren. De grenzen moeten dicht, zoveel is duidelijk. Assimilatie, het overnemen van onze cultuur, het overnemen van onze kernnormen en –waarden, is de enige oplossing om de ontspoorde multiculturele nachtmerrie nog enigszins in de hand te houden. Hierbij ligt een grote verantwoordelijkheid bij de migranten zelf. Zij en zij alleen kunnen die stap naar assimilatie maken. Vandaag doen zij veelal het omgekeerde door o.m. via de rechtbank de grootst mogelijke tolerantie te vragen voor de meest intolerante ideologie er wereld, zijnde de radicale islam. Maar ook wij, Vlamingen, dragen een belangrijke verantwoordelijkheid. Wij moeten duidelijk opkomen voor onze waarden en normen. Wij moeten de nieuwkomers een duidelijk cultureel en maatschappelijk project bieden. Een vreemdeling zal zich slechts aanpassen aan onze samenleving op voorwaarde dat deze een eigen identiteit uitstraalt en van binnenuit respect afdwingt.’

Alhoewel IJzerwake financieel kerngezond is en een vast en trouw publiek heeft dat jaarlijks terugkomt, wordt er achter de schermen toch druk gewerkt aan voorzichtige veranderingen die het evenement zijn relevantie doen houden, ook als volgend jaar de Eerste Wereldoorlog 100 jaar achter ons ligt.

Nadat enkele jaren geleden het IJzerwakedorp werd toegevoegd, waar bevriende handelaars en Vlaamsgezinde verenigingen het publiek laten kennismaken met hun activiteiten, startte dit jaar ‘ijzerfolk’ op: op een nieuw tweede podium gaven vijf verschillende groepen van Vlaamse volksmuzikanten het beste van zichzelf voor. Het publiek genoot van de klanken van speelschaar Ossaert, Peperkoek, Gwende, de drie Stijnen en Jongvolk. De reacties waren aanvankelijk afwachtend, nadien positief; Dit smaakt naar meer!

Samenvattend werd gisteren in Ieper het startschot gegeven voor een nieuw actief werkjaar voor Vlaamse bewegers. De strijd voor volk en vaderland is niet gestreden – hij is er één van elke dag.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Zonnige 16e IJzerwake met voor het eerst ‘Ijzerfolk’ in Ieper: België is een ‘failed state’”

  1. Dank aan alle medewerkers en vrijwilligers voor én achter de schermen voor hun inzet !!!
    Jullie hebben voor een geweldige, strijdbare Ijzerwake gezorgd ! BEDANKT !!!

Trending

%d bloggers liken dit: