Deze week kwam we de uitspraak van de poging van activiste Raffie Chohan om de eerdere veroordeling voor aanzetten tot haat en groepsbelediging ongedaan te krijgen. Wij berichtten hierover al meerdere malen, waaronder ook over het verloop van de procesdag voor de hogere rechtbank te Arnhem. Uit de gang van zaken ook voor deze rechtbank bleek wel dat er weinig kans was om de eerdere veroordeling teruggedraaid te krijgen. Die waarneming bleek deels juist; Raffie Chohan werd enkel nog veroordeeld voor groepsbelediging, het aanzetten tot haat werd niet bewezen verklaard.

 

De uitspraak:
==========

Feit 1 (aanzetten tot haat, artikel 137d Sr) is volgens de griffiemedewerkster niet bewezen verklaard, dus vrijspraak.

Feit 2 (groepsbelediging) is kennelijk wel bewezen verklaard. Daarvoor is een geheel voorwaardelijke boete opgelegd van € 250.

In reactie op de uitspraak laat Raffie Chohan via de e-post weten het een vreemde uitspraak te vinden. De activiste is met name verbaasd over de veroordeling, omdat zoveel anderen in het publieke debat niet vervolgd worden of zelfs worden vrijgesproken. Er is een mogelijkheid om tegen deze uitspraak in te gaan, dit zou binnen 14 dagen moeten gebeuren. Mevrouw Chohan weet nog niet of ze dit ook gaan doen.

Nederland kent een zeer zwaar klimaat voor critici van de multiculturele samenleving en met regelmaat worden personen of organisaties vervolgd. Deze week werd publiciste Ebru Umar, die een zeer groot publiek geniet, voor soortgelijke uitspraken nog vrijgesproken. ReAct sprak eerder telefonisch met mevrouw Chohan over de vervolging en veroordeling. Deze geluidsopname kunt u hieronder beluisteren.

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Veroordeling activiste Raffie Chohan blijft staan na uitspraak hogere rechtbank”

  1. De meeste rechtbanken en rechters in Nederland en Europa zijn extreem links, dus niet objectief. Jammer dat ze niet tevoren overleg heeft gepleegd met ‘n advocaat. Indien ze had gesproken over ‘criminele moslims’ en dus niet alle moslims over een en dezelfde kam had geschoren had ze wellicht bij de 1e rechter reeds vrijspraak gekregen. Dezelfde fout heeft Wilders gemaakt met zijn ‘minder, minder uitspraak, waardoor je dus geen onderscheid maakt, maar een hele groep weg zet. Je krijgt daar natuurlijk veel publiciteit over, maar links Nederland lacht in zijn vuistje want ze hebben eindelijk jurisprudentie en precedenten bij een volgend slachtoffer. Jammer dus!

  2. Vrije meningsuiting in Europa is onbestaand.

    In Duitsland is de vrije meningsuiting sinds 1945 zo dood als een pier. En toch lijkt het daar elk jaar ietsje erger te worden. Ze hebben zonet een nieuwe wet ingevoerd…

    http://www.zerohedge.com/news/2017-07-02/germany-passes-orwellian-anti-free-speech-facebook-law

    En als die links-liberale tirannen niet worden gestopt, dan krijgen wij hier hetzelfde.

  3. BLIJVEN ijveren voor Free Speech tegen elk C.I.R.C. (Centrum voor Inquisitie, Repressie & Censuur) der epigonen van Inquisiteur Tomàs de Torquemada

Trending

%d