PEGIDA-demonstratie: Enschede verbiedt demonstratie vanwege geweldsdreiging extreemlinks

De demonstratie van PEGIDA, die afgelopen zondag in Enschede zou moeten plaatsvinden, kon geen doorgang vinden. Dat was niet vanwege een beslissing uit de organisatie zelf, want men had alsnog opgeroepen om naar Enschede af te reizen, het evenement werd door de loco-burgemeester Eelco Eerenberg verboden. Vervolgens werd besloten om op de dag zelf de voorman van PEGIDA op te pakken en in het gevang te stoppen. De gemeente Enschede en haar politiedienst kregen bergen kritiek te verwerken vanwege het inperken van de meningsuiting.

Het demonstratieverbod dat door de loco-burgemeester werd uitgevaardigd, had ermee van doen dat men niet langer de veiligheid zou kunnen handhaven. Dat betekende vervolgens dat alle demonstraties werden verboden en dus niet alleen deze van extreemlinks. Dit is een zware ingreep op het recht op vrije meningsuiting, dat immers door grondrechten en mensenrechtenverdragen wordt beschermd. Op de dag zelf werden dan in de stad zelf meerdere mensen om uiteenlopende redenen gearresteerd.

De herhaalde geweldsoproepen van extreemlinks tegen een simpele demonstratie van PEGIDA riepen onder veel Nederlanders verontwaardigde reacties op. Er blijkt dat veel mensen niet begrijpen waarom personen die dergelijke oproepen verspreiden niet door de politie in de kraag worden gevat en waarom men wel de meningsuiting inperkt.

PEGIDA en haar woordvoerder Edwin Wagensveld waren uiteraard helemaal niet te spreken over de handelswijze van de gemeente Enschede.

6 comments

  1. In de U.K. is het NOG veel erger, daar heeft de Muzelmanse Lobby de onderdanige Dhimmi der Metropolitian Police voor hun karretje gespannen met anti-“Islamofobie” wetgeving als politiek-correcte trekpaarden !

  2. Die zg. anti-fa zijn ordinaire extreem linkse-communistische knokploegen, die geen geweld schuwen. Wij hebben aan onze kant ook bescherm eenheden tegen deze terroristen nodig! Anders zullen we nooit meer veilig kunnen demonstreren!

    1. Demonstreren heeft geen enkele zin/nut,keihard optreden tegen hen die zich tegen ons keren is de enige optie.

      Groet Johan.

Comments are closed.