Eind mei namen een aantal moedige jongens en meisjes een leegstaand huis in van de overheid in de Franse stad Lyon. De bedoeling was een sociaal huis te creëren voor de minst bedeelden onder de Fransen. Gisteren kwam er abrupt een einde aan hun (eerste) poging. Ze werden uit het huis gegooid door de politie en ook de eerste ‘sociale’ bewoner werd uit het huis verdreven.

BSB2

Alles draaide bij de initiatiefnemers rond solidariteit met de armste onder het eigen volk. “In Frankrijk leven er 8,8 miljoen (!) Fransen onder de armoedegrens, dat is één op de zeven. We tellen ruim 140.000 daklozen. Nochtans bezit de Franse overheid over 78 miljoen vierkante meter aan gebouwen waarvan er niet minder dan 11 miljoen leegstaat. Onder die immense leegstand bevinden zich ongeveer 1 miljoen huizen!

Doet de overheid dan niets met die huizen? “Jawel, een deel van die huizen werden toegekend aan… illegale immigranten!” Tijd dus om zélf een huis in te nemen en er een sociaal lokaal van te maken, zo vonden de initiatiefnemers, die nauw verbonden zijn met de Groupe Union Defense (GUD), een rechtsnationale studentenvereniging die populair was in de jaren ’90 en die enkele jaren geleden nieuw leven werd ingeblazen.

Bastion Social Lyon, plaats van solidariteit en wederzijdse hulp

BSB3De betreurde Dominique Venner, die zichzelf door het hoofd schoot in de Notre Damme in Parijs als statement tegen het modernisme, verwoorde het als volgt: “De tijd van woorden moet omgezet worden in een tijd van daden!” Bastion Social lanceerde dan ook volgende oproep: “Wie voedsel, kleding of andere zaken kan missen, roepen we op om deze naar het Bastion Social te brengen. Vervolgens zorgen wij ervoor dat de juiste mensen, die het zwaarst getroffen zijn door de oneerlijk sociale verdeling door de overheid, deze spullen kunnen komen ophalen.

Linkse krakers die sinds jaar en dag gebouwen bezetten, totaal vernielen en vies en vuil achterlaten, worden door de overheid quasi ongemoeid gelaten, maar nationalisten die een leegstaand overheidsgebouw bezetten, volledig opknappen en er vervolgens sociaal achtergestelde Fransen in huisvesten en er bovendien aan voedsel- en kledingbedeling doen, dat kan natuurlijk niet! Ingrijpen – na nog geen maand bezetting! – was dus noodzakelijk, zo vonden de troepen van de kersverse president Macron. En zo geschiedde.

BSP4

BSPEnkele dagen geleden mocht de eerste bewoner zijn intrek nemen in Bastion Social. Gisteren werd hij, samen met de moedige initiatiefnemers, uit het huis verdreven. Bastion Social kondigde nog aan in beroep te gaan, maar dat mocht niet baten. Wel is nu al zeker dat een volgende locatie wordt gezocht om hun missie van solidariteit te kunnen voortzetten. Of zoals ze het zelf verwoorden: “Solidariteit is een wapen!

Soutien au Bastion Social!

BSBBSH4BSH2BSH3BSH

BSP2
Na meer dan twee uren slaagde de politie er in om de deur te forceren en de inwoners op straat te zetten, waaronder de eerste ‘sociale’ bewoner van Bastion Social.
BSP3
De helden van Bastion Social houden de moed erin tijdens de poging van de politie om Bastion Social te betreden!
BSG
Dit zijn de helden die gisteren twee uur lang de politie kon tegenhouden. Zij gaan nu op zoek naar een volgende locatie voor hun solidariteitsplannen.
BSCPI
Gianluca Iannone was eerder deze maand te gast in bastion Social. Iannone is de bezieler van het Italiaanse CasaPound, dat net als Bastion Social, de armste onder de Italianen een onderkomen, kledij en voedsel aanbiedt. CasaPound telt ondertussen duizenden leden en verschillende locaties verspreid over gans Italië.
BSIM
Ook de ondertussen legendarische identitaire rockgroep In Memoriam, dat ook al optrad in Vlaanderen, gaf afgelopen weekeinde nog een solidariteitsoptreden in Bordeaux voor Bastion Social.

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Bastion Social, de doorn in het oog van de Franse elite, gisteren brutaal uit huis verdreven”

  1. Frederik Van der Linden

    100 x bravo voor deze moedige jongens en meisjes !

Trending

%d bloggers liken dit: