Uitgever CD&V ramadankalender in 2014 uit partij gezet wegens antisemitisme op Twitter

De CD&V zit met een groot probleem en dat is nog zacht uitgedrukt. Waar ze enkele weken geleden nog wenend in een hoekje lagen omdat ze voor islampartij verweten werden, doen hun eigen vreemdelingenlegioen er alles aan om net dat verwijt te bevestigen. We geven het toe, we zagen slechtere schouwstukken, waar we minder van genoten.

De ramadankalender die de CD&V liet drukken leek dé ultieme poging om hun eenrichtingsverdraagaamheid te etaleren. De uitgever ervan gaf zelfs grif toe dat het een statement was richting de slechterikken van de N-VA. En alleman vindt dat blijkbaar normaal, want echte verontwaardiging hoorden we enkel bij de rassiestiese volksnationalisten die zich rond het Vlaams Belang bewegen.

Maar dat Vlaams Belang gooit nu roet in het iftar-eten van de CD&V. Meer specifiek Filip Dewinter ‘ontdekte’ dat het bewuste weg-met-ons-foldertje uitgegeven werd door iemand die enige tijd geleden… uit de CD&V werd gekegeld. “Hoe zit dat nu juist en sinds wanneer is die man terug lid?” vroeg de Antwerpse volksvertegenwoordiger zich luidop af.

Inderdaad. Hoe zit dat nu? Want Hassan Aarab is niet enkel de initiatiefnemer van het kalendertje, hij kreeg bovendien een uitgebreid vraaggesprek in de gazet afgelopen weekeinde. Maar wat is nu juist het probleem? Wel, Hassan heeft zo zijn eigen ideeën over onder andere de vervolging van de joden tijdens de tweede wereldoorlog. Hij “begreep” namelijk “waarom Hitler de joden had uitgeroeid…“.

Deze minder doordachte hersenkronkel Twitterde hij vrolijk in 2014 en de man in kwestie moest daarop de CD&V verlaten. Zoals dat zo vaak gaat volgde er een spijtbetuiging: “Ik wil mij verontschuldigen voor mijn uitspraken. Steeds zoek ik naar samenwerking en verbinding tussen gemeenschappen. Ik besef nu dat mijn uitspraken hiertoe niet bijdragen, integendeel. Ik kan mijn uitspraken niet ongedaan maken, maar ik zal de gevolgen ervan dragen.” Lees: de druk in de media werd te groot en de CD&V moest publiek handelen en een compromis vinden met Hassan.

haka

Dat compromis hield blijkbaar in dat Hassanneke een kort verblijf buiten de CD&V-muren beloofd werd, totdat de woestijnstorm was gaan liggen en volledig uit het zich was verdwenen. Bij de CD&V staat vergeven duidelijk voor vergeten, want het zwarte schaap werd ondertussen terug witgewassen! Bijna 3 jaar na zijn verbanning geeft de man immers de ondertussen beruchte ramadan-kalender uit én wordt hij zonder kritische vragen over zijn antisemitische uitspraken uitgebreid op een voetstuk geplaatst door de reguliere media.

Bij deze nagelen we de man met plezier terug aan de schandpaal! Pek, veren en rotte iftar-zoetigheden zullen zijn deel zijn! Mocht een Vlaams Belanger immers deze uitspraak gedaan hebben, hij of zij betaalde voor de rest van zijn leven Wiedergutmachung én de ganse partij zou tot in de eeuwigheid herinnerd worden aan deze uitschuiver van formaat. Maar het Vlaams Belang is de CD&V natuurlijk niet…

3 comments

  1. Die kalender wenst “EEN VROLIJK SUIKERFEEST” ! Beseft die herschilderde CVP dan niet dat het “Suikerfeest” diabetici flagrant discrimineert , meer bepaald door “discriminatie op basis van zoetstof” ? Hallo, islamofiel UNIA, weeral wegkijken over uw LINKSE schouder zeker ? Een STEVIA-feest zou daaraan kunnen verhelpen ! “AllahSteviabar”

  2. De zon scheen hedenmorgend al volop. Ik wist dat dit een mooie dag zou worden. En nu dit !
    Zet ze in hun hemd. Ik doe mee ! Proficiat !

  3. Mocht Hassan écht geïntegreerd zijn in de samenleving die hem met open armen en met open CD&V-geest heeft opgevangen, hij zou met een schalkse knipoog verwezen hebben naar een precedent van socialistischen huize, ene populistische Lode Craeybeckx die zich iets gelijkaardigs had laten ontvallen en daarvoor ei zo na zijn burgemeesterssjerp kwijtspeelde. “De Lode” had wel een verzachtend alibi: hij was op het late ogenblik van zijn anti-semitische uitlating “tamelijk” onder invloed. Iftar avant-la-lettre, zullen we maar zeggen? Zedeles: Meneer Hassan, pas je aan en bestudeer de geschiedenis van Aantwaarpe in plaats van in de Mahgreb te blijven hangen.


    https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

Comments are closed.