Afgelopen zaterdagavond rond tien uur werd Londen wederom het toneel van een islamitische aanslag, ditmaal met als resultaat zeven doden en vierenzeventig gewonden. De jihadi’s reden met een bus de mensenmassa in, waarop drie moslims uitstapten en op de aanwezige, weerloze mensen begonnen in te steken. Toen de politiemensen arriveerden schoten ze de drie daders dood. In de dagen na deze nieuwe aanslag komt langzaam meer aan informatie naar buiten over de daders en wat zich zoal op en rondom de Londen bridge heeft afgepeeld.

De mannen waren met messen bewapend en zijn aan de slag gegaan op de Borough Market, dit is een gebied vlak onder het centrum van Londen waar veel cafés zitten. Een plek dus waar zich, zeker omdat het ook Ramadan (de islamitische vastenperiode) is, veel ongelovigen zouden ophouden. Er is willekeurig op mensen ingestoken met grote messen. De mannen riepen ook luidkeels ‘dit is voor Allah’ toen ze met hun klus bezig waren.

Het daderprofiel bij dergelijke aanslagen lijkt inmiddels wel bekend. Het gaat bij deze aanslag om mannen met een islamitisch geloof. Van twee van de drie was al bij de autoriteiten bekend dat ze er islamitische opvattingen en zelf jihadistische wensen op na hielden. De derde persoon was een afgewezen asielzoeker, die in het verleden vergeefs asiel had gevraagd in het Verenigd Koninkrijk. Toch kon hij zich daar vestigen dankzij een verblijfsvergunningskaart van de Europese Unie, verstrekt in Ierland.

Een lichtpuntje is het verhaal van een Londense voetbalfan van de club Millwall, hij ging met zijn blote vuisten de jihadi’s te lijf en redde zo meerdere mensen het leven.

Al snel na de aanlag kwamen er van heel de wereld steunbetuigingen binnen en die waren van velen Europese politici zoals wel vaker vooral nietszeggend. De Minister-president van het Verenigd Koninkrijk Theresa May liet weten dat; “de Londen terreuraanslag laat zien dat het VK te tolerant ten opzichte van extremisme is”. En de MP van Nederland Mark Rutte; “Londen rouwt na weer een laffe aanslag. En wij rouwen mee. Onze gedachten en ons hart zijn bij de slachtoffers en nabestaanden.”

De dag erop werd in Manchester door een aantal muzikanten een concert georganiseerd en werden liederen opdragen aan de slachtoffers, met name ook van de eerdere aanslag in Manchester. Tijdens het concert in Manchester golden strenge veiligheidsmaatregelen. De bezoekers werden voordat ze naar binnen gingen uitvoerig gefouilleerd. Ook was er gewapende beveiliging.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Islamitische aanslag in ‘open’ Londen; hulpeloze overheid, drie moslims waaronder een asielzoeker, nog een concert en ook een held”

  1. Dat concert opgedragen aan de slachtoffers is absoluut walgelijk. Ariana staat daar pornografische teksten te brallen over dick bicycles.

    Deze video legt uit hoe verziekt het Westen is.

Trending

%d